Lekker snacken: de augurk

Mijn zoektocht naar gezonde snacks duurt immer voort. Het gaat hierbij niet alleen om dat het gezond is, het moet ook lekker zijn! (Anders pak ik wel een droog stuk komkommer, niet?) Ik moet er zeg maar net zo graag mijn tanden in willen zetten als in een stuk kersenvlaai met slagroom! Hetzelfde genot, maar zonder strafkilo’s op mijn heupen na afloop. Waarom ik dit vertel? Ik wil graag mijn nieuwste lekkere, magere, soort van gezonde snack met jullie delen. De Augurk!!!

Mijn ouders waren vroeger vrij streng qua eten. Mijn moeder plakte briefjes met ‘afblijven!’ op alles wat niet open mocht (ter haar verdediging, deed ze dat niet dan ging het inderdaad open en zaten mijn vaders bridgemaatjes ’s avonds aan hun vingers te likken omdat er gewoon niets meer in huis was). Zonder eten naar bed vonden ze een gepaste straf en als ik mijn avondeten niet opat, kreeg ik geen toetje. Dat soort dingen. Nu weet ik niet meer of ik zonder eten naar bed moest of dat ik het avondeten weer ’s niet lekker vond waardoor ik dus én dat niet at én geen toetje kreeg, maar ik herinner me dat ik op een avond uit pure honger een pot augurken uit de kelder stal en die in bed helemaal leeg at. Mijn liefde voor augurken zat er dus al vroeg in!

Nu heb ik ze weer herontdekt en dan in de vorm van Party Sticks Hot. Alleen die naam al, I love it! Huismerk Albert Heijn. Fris, zuur en licht pittig, heerlijk! Een zoektochtje op internet leert dat het qua gezonde stofje in de donkergroene lekkernij wel mee valt. Er zit vitamine K in, verder niet veel noemenswaardigs. Máár, zoals ishetgezond.nl ook zegt, als de augurk veel ongezonder voedsel vervangt, is ie toch hartstikke goed voor je! Party Sticks Hot dus, I rest my case.

IMG_0610

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s