Super Gezond: Groene Thee

Wie nog geen groene thee drinkt, is hartstikke gek! Nou ja, bij wijze van spreken dan 😉

Opnieuw is namelijk gebleken dat de theesoort super gezond is. Wetenschappers uit Singapore zijn er namelijk van overtuigd geraakt dat het groene goedje kan helpen bij het genezingsproces van kanker. In de thee zouden namelijk twee stofje voorkomen die vooral in combinatie met elkaar helpen kanker te bestrijden, zo meldt althans de Daily Mail.

Het ene stofje heeft EGCG. Hieraan worden de gezondheidsvoordelen van de theesoort toegeschreven. Het andere is een eiwit, dat een uitstekende drager blijkt van EGCG. Een goede drager is belangrijk, aldus de leidend arts van het onderzoek, want dan kun je met minder medicijnen hetzelfde bereiken. Bovendien geldt dat hoe meer medicijnen je toe moet dienen, des te groter het gevaar van vergiftiging voor de toch al vaak verzwakte patiënt.

Meer onderzoek zal nodig zijn, maar dokter Joo Eun Chung en de zijnen hebben er vertrouwen in dat ze een belangrijke stap hebben gezet in het gevecht tegen kanker. Super goed werk, mannen! 😀

Mocht jij nog niet overtuigd zijn: Groene helpt ook bij afvallen, het verlagen van cholesterol, het verbetert de bloedcirculatie en beschermt tegen hart- en vaatproblemen.

Voor wie het wil weten: de groene, detoxthee van Jacob Hooy is mijn absolute favoriet! Te koop bij De Tuinen en super, super lekker!

Het volledige bericht over het onderzoek van Dokter Chung lees je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s