Jungle-Stijl

Als ik aan de Afrikaanse stijl denk, dan denk ik robuuste, donkerbruine meubelen, schreeuwerige prints en overblijfselen van dieren in tal van vormen. Ik ben geen fan.

Gewoon niets aan dit genre past bij mij. Ik bedoel, ik doe mijn leven al mijn best om ‘donker’ en ‘zwaar’ te vermijden, dus ik ga zeker geen donkere en zware meubelen in huis halen. Als ik tegen dode dieren aan wil kijken zet ik mijn kat wel op en als ik van tijger- of zebraprints hield was ik wel een Anita. Het enige leuke zijn eigenlijk de klamboes.

Niet één Afrikaan

Geen fan van de jungle-stijl dus, maar sinds ik stewardess ben, ben ik wél fan de Afrikanen. Niet dat ik dat daarvoor niet was, ik had gewoon niet echt een mening. Zeker niet anti, maar ook niet echt pro zeg maar. Ik had wel een handjevol buitenlanders in mijn omgeving gehad toen ik opgroeide, maar daar zaten geen Afrikanen tussen. En strikt genomen ben ik wel in Afrika geweest, maar dan alleen in wat vakantieoorden in het hoge noorden. Dat telt nauwelijk.

De eerste keer dat ik voor mijn werk naar West-Afrika mocht was ik dus opgetogen. Tot ik bij de gate aankwam. Toen haperde ik even. Holy crap, dat waren wel heel veel, héél donkere mensen! Op drie Europeanen na, alleen maar Afrikanen. Het was.. even wennen zeg maar.

Ik heb me een breuk gelachen tijdens deze vlucht. Viel dat even mee. Ze zijn zoveel relaxter. Ook als er wat misgaat. Bovendien, als je eenmaal doorhebt dat ‘give me juice!’ voor hun al best heel erg beleefd is, hoef je daar ook geen aanstoot meer aan te nemen.

Best mooi

Nu mijn liefde voor Afrikanen in volle gang is, wil dat nog niet zeggen dat anders over hun stijl ben gaan denken. Ik moet echter toegeven dat het Movenpick Hotel in Accra (Ghana) me licht aan het twijfelen heeft gebracht. Zoals zo vaak geldt, ik weet er waarschijnlijk weer niet genoeg van. De kunst- en stijlwerken waren erg  gevarieerd, en sommigen vond ik dus wél heel mooi. Vooral enkele schilderijen.

Ik heb ze in een galerijtje gezet voor je. Benieuwd wat jij vindt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s