10 X gave bedsteden

Hoogtijd om de bedstee aan de vergetelheid te ontrukken. Het knusse slaapvertrek heeft wellicht niet meer dezelfde functie als vroeger, dat wil zeker niet zeggen dat ze geen bestaansrecht meer hebben. 

Back in the days bouwde men een bedstee uit puur ruimtegebrek. Het slaapvertrek kon door deuren of luiken netjes weggemoffeld worden en zorgde er zo voor dat er geen apart slaapvertrek meer nodig was. Bovendien was centrale verwarming enkel nog iets waar men van droomde, en een heel kleine ruimte is nu eenmaal sneller opgewarmd dan een hele kamer.

Knus

Nu de noodzaak voor een bedstee in de loop der eeuwen is weggevallen, is men de bedstee een beetje vergeten. Erg jammer, want het kan zo’n gaaf effect hebben! Er zijn zoveel leuke dingen te maken van zo’n ‘slaapkast’ en het is zo verschrikkelijk knus. Met uitzondering van mensen met een claustrofobische inslag, kan ik me niet voorstellen dat er iemand níét blij wordt van zo’n gezellig slaapplekje!

Zie het onderstaande overzicht voor de nodige inspiratie. Mocht je handig zijn, je kunt zelf een bedstee maken. Hier vind je hoe dat moet.

10 x Gave Bedsteden

bedstee4 bedstee6alcove-bunk-beds-17

nedbebedstee3

bedsteeebed
bedstee 7bedtseeenedtsee

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s