Jumbo legt insecten in de schappen

Het wordt al jarenlang onthaald als hét eten van de toekomst: insecten. Jumbo vindt blijkbaar dat we er inmiddels genoeg over geluld hebben en voegt daad bij het woord. Vanaf komende januari liggen in alle Jumbo winkels etenswaren met insecten in de schappen.

Willen we in de toekomst ook nog dierlijke eiwitten eten of zelfs kunnen beschikken over een aarde, dan zullen we aan de insecten moeten, zo luidt al een tijdje het credo. Tijd dus om de duurzame en gezonde beestjes daadwerkelijk naar het grote publiek te brengen, vindt Jumbo. En gezond zijn ze; de kleine kruipers zitten vol eiwitten, ijzer, vitamine A, B2 en D.

Deze winter vind je ze bij Jumbo in de vorm van een ‘smakelijk’ wormenburgertje of een zak knapperige larvenchips met zout en paprika. Jumbo hoopt op een groot succes.

Actueler

“Het eten van insecten wordt steeds actueler”, zegt de supermarkt er zelf over. “Het is niet alleen een gezond en goed alternatief voor de bio-industrie, maar biedt ook de mogelijkheid om iets te doen aan de voedselschaarste in de wereld.” Ook de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN promoot het eten van insecten.

Jumbo-winkels in Groningen en Haren verkopen de insectenproducten nu al. De rest van Nederland volgt deze winter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s