‘Heerlijk’ herfstig

In mijn vriendengroep bevinden zich hoofdzakelijk mensen die de herfst en winter wél leuk vinden. Want dan is het knus en kunnen ze wintersporten of zoiets. Gelukkig zijn ze in de zomer wel normaal.

Ik heb niet veel met de herfst of de winter. Mij te donker en te koud. Goed, ik vind Kerstmis leuk en als het buiten koud en onguur is en ik lig lekker met vriend en kat onder een kleedje op de bank, heb ik het zeker niet slecht. Bovendien is mijn werk dankzij de vele zonbestemmingen waar ik naartoe mag in de winter juist extra leuk. Daar houdt het voor mij echter op.

Er is niet echt sprake van een winterdip, want het is niet dat ik me ’s winters slecht voel. Ik voel me slecht zodra ik me realiseer dat de winter er weer aankomt. Dankzij het mooie weer heb ik het dit jaar lang volgehouden, maar ik ben inmiddels weer op het voor mij welbekende baalpunt aanbeland. De zomer is nu echt voorbij.

Positief

Nu heb ik besloten, bij wijze van therapie, me méér te richten op wat er wel leuk is aan rot-seizoen herfst en klote-jaargetij winter. Proberen het positief te benaderen zeg maar, te beginnen bij de herfst. En moet gezegd, voor een seizoen dat in het teken staat van dood en verderf, heeft de herfst een opvallend mooie kant. Een echt, écht heel mooie kant zelfs.

De therapie begint geloof ik al te werken. Iets waar ik jullie graag in meesleep, zie hieronder.

 Heerlijk herfstig:

tuin

tuin
tuintuin

tuin

tuin

 tuin

tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s