Tomatenchutney

Deze tomatenchutney zet je binnen een handomdraai op tafel en is ontzettend lekker. Je eet het bij een visje, een hamburger, een Mexicaans gerecht of gewoon als ordinaire dipsaus bij chips of een tosti. 

Het komt wel eens voor dat mijn vriend en ik de hele week niet samen kunnen eten. We vliegen allebei en op de dagen dat we thuis zijn, liggen er ook nog familie en vrienden op ons te wachten. Dat laat zich nu eenmaal niet altijd combineren met een romantisch diner voor twee (of drie, als de kat onze borden weer niet kan weerstaan).

Deze week was daarin geen uitzondering dus wilde ik op de ene avond die we wél samen aten, iets heel lekkers maken voor mijn lief. We houden allebei van hamburgers, dus die keuze was snel gemaakt. Maar het moest natuurlijk een beetje een origineel recept worden!

Uiteindelijk heb wraps gemaakt met een hamburger, oude kaas, guacamole en een tomatenchutney. On the side wat gegrilde groente en een salade met bleekselderij, komkommer en appel. Vooral die chutney, die ik voor het eerst zo maakte, was echt súper lekker. Vandaar dat ik dit recept graag met jullie deel.

Wat heb je nodig?

3 tomaten
1 rode peper
2 rode uien
1 teentje knoflook
3 eetlepels bruine basterdsuiker
ongeveer 60 milliliter rodewijnazijn
kurkuma
olijfolie
peper en zout

Wat moet je doen?

tomknoflookuiSnijd de uien en het teentje knoflook fijn.

tompepersnijdenSnijd de chilipeper open en verwijder de zaadlijsten. Als je van flink pittig houdt, kun je enkele zaadjes laten zitten.

tomtomaatpeper
Snijd de peper in kleine ringen en de tomaten in grove stukjes.

tomknoflookolieZet een steelpannetje op het vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de knoflook.

tomknoflookuippperVoeg de peper en ui toe en laat ongeveer twee minuten pruttelen. Tot de ui licht glazig is.

tomsuikerNu mogen ook de bruine basterdsuiker en de tomatenstukjes bij.

tomazijnVoeg de azijn en eventueel de kurkuma toe. Kurkuma proef je niet en is een sterke anti-oxidant. Lees hier waarom ik het overal aan toe voeg.

tomcitroenVoeg een beetje limoensap toe voor de frisheid.

tompeperzoutLaat tien minuten op middelhoog vuur pruttelen. Voeg naar smaak zout en peper toe.

tomklaarTadaaaa!! Je heerlijke licht zoete, licht pittige tomatenchutney! Bijzonder rijk van smaak.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s