Wc-bril snuift nare luchtjes op

Sommige mensen duiken openlijk het toilet in met een krant onder hun arm. Maakt ze niets uit. Zelfs aan boord van onze vliegtuigen gebeurt dat regelmatig. Anderen, met wat ik een normaal schaamteniveau zou noemen, gaan liever discreter met hun grote boodschap om. Helaas dat ‘bepaalde luchtjes’ soms evengoed als verrader aantreden. Een nieuw type wc-bril moet dat echter gaan voorkomen. 

Er is mij iets heel traumatisch overkomen toen ik een jaar of acht was. Mijn buurmeisje zei iets wat mijn wereldbeeld permanent heeft aangetast, al kon ik dat toen natuurlijk nog niet bevroeden. Een disclaimer is hier dus wel op zijn plaats: gaarne enkel doorlezen op eigen risico.

Het ging over scheetjes. Ze vertelde dat als zij en haar familie met de auto ergens heengingen en iemand een windje liet, ze niet het raam openzetten om de lucht eruit te laten. Ze zetten ook de airco niet harder teneinde de stank te verdrijven. Ze leden al helemaal niet in stilte tot de verschrikking en schaamte langzaam vervlogen. NEEN. Wat zij deden was de vieze stinklucht met z’n allen zo snel mogelijk opsnuiven. Als iedereen even meesnuift zijn de geurtjes zo weg, luidde het afgrijselijke credo aldaar.

Sindsdien krijg ik het beeld van vijf personen, die om het hardst hun neus ophalen om het bouquet van één van hen in hun eigen lichaam op te nemen, niet meer uit mijn hoofd. Op gezette tijden komt de toestand mijn brein binnendenderen en iedere keer weer krimp ik in elkaar van ongenoegen. Gadver. Echt. GADVER! Wie doet er nou zoiets? Wie bedenkt zoiets? En wie vertelt daar dan vervolgens in hemelsnaam openlijk over? Wal-ge-lijk, ik kan niet anders zeggen.

Muur van stank

Een nieuw, recentelijk gelanceerd type toiletbril lijkt zo op de methode van dit gezin, dat het verhaal helaas wéér bovenkwam. De Purefresh snuift namelijk ook nare luchtjes op! Helaas voor mijn buurmeisje en haar consorten is er nog geen auto-versie beschikbaar.

“Als het om nare luchtjes gaat, weet iedereen waar ik het over heb”, zegt productmanager bij Kohler Co, Jerry Bougher, over het bestaansrecht van de nieuwe wc-bril. Of je nu tegen een muur van stank aanloopt of degene bent die de ranzige lucht achterlaat, het is volgens Bougher allemaal even verschrikkelijk.

De Purefresh belooft hier op twee manieren een einde aan te maken. Enerzijds door de odeur te ventileren en door een koolstoffilter te halen. Anderzijds door de gefilterde lucht ook nog eens langs een luchtverfrisser te sturen. In no time van bah naar bloemetjes dus.

Gangbare

De bril kan op iedere gangbare wc gemonteerd worden, werkt automatisch en op batterijen. Deze gaan tot zes maanden mee, net als de filter. De luchtverfrisser moet maandelijks vervangen worden.

Josh Pantel, 27, heeft de wc-bril al in huis en is fan. Maar goed, zijn vriendin werkt dan ook bij Kohler Co dus dat zegt wellicht niet zoveel. “Als je visite hebt, is het gewoon gemakkelijker voor hun om de wc te gebruiken”, verklaart hij desgevraagd aan de Daily Mail.

De Purefresh kost een kleine 75 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s