Jamie’s Italian komt naar Nederland

Binnenkort is het dan eindelijk zover: dan opent Jamie’s Italian ook haar deuren in Nederland. Het populaire Italiaanse restaurant wordt gevestigd in de Markthal van Rotterdam en zal dit najaar haar eerste gasten ontvangen.

De Britse televisiekok heeft een speciaal plekje in zijn hart voor alles wat met Italië te maken heeft. “Sinds ik een tiener was ben ik helemaal weg van de liefde voor eten, familie en het leven zelf, die alle Italianen lijken te voelen,” zegt Jamie Oliver er zelf over. “Maakt niet uit hoe rijk of arm ze zijn.”

Precies dat, goed eten dat voor iedereen weggelegd is, is waar de kookvirtuoos zo gepassioneerd over is. “Maar hetgeen ik het mooiste vind aan de Italianen, is dat ze traditie en dorpsmentaliteit zo hoog in het vaandel hebben, terwijl ze aan de andere kant de mooiste auto’s maken en de beste modeontwerpers ter wereld hebben.”

4327863806_deb27f2668_o

Oxford

Jamie’s Italian is onderdeel van een keten van de Jamie Oliver Group, waarvan de eerste vestiging zijn deuren opende in 2008 in het Britse Oxford. Wereldwijd zijn er al meer dan dertig vestigingen, maar in Nederland was er vooralsnog geen.

Het restaurant staat bekend om zijn rustieke, Italiaanse gerechten waar enkel verse en seizoensgebonden ingrediënten voor gebruikt worden. Alle pasta’s zijn er vers gemaakt en een groot deel van de gebruikte bestanddelen wordt ingevlogen vanuit Italië.

Markthal.

Directeur Hans de Jong van ontwikkelaar Provast is alvast verheugt met de komst van Jamie’s Italian naar de Markthal Rotterdam. Hij noemt het tegenover het AD ‘een geweldige aanwinst met een internationale naam, die ongetwijfeld veel nieuwe klanten zal trekken naar de Markthal’.

De Jamie Oliver Group werkt voor de vestiging in de Markthal Rotterdam samen met het Nederlandse bedrijf Italian Food Concepts. Dat werkt ook mee aan de uitbreiding van de keten naar België en delen van Duitsland.

Jamie over Jamie’s Italian:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s