Tijdcapsule: een woning uit de jaren ’60

Een Canadese fotograaf ontdekte de woning, die tientallen jaren niet meer betreden is, op één van zijn speurtochten naar spookhuizen. De foto’s die hij er maakte vormen een bijzonder inkijkje in hoe men leefde rond de jaren ’60.  

Het is alsof ze van plan waren terug te komen, maar op het laatste moment besloten om dat niet te doen. De woning is achtergelaten zoals er geleefd werd en precies dat is wat de foto-serie van fotograaf Dave, die graag verlaten gebouwen opzoekt, zo bijzonder maakt.

Als je altijd al hebt willen weten hoe het eraan toe ging in de jaren ’60, welke spullen men had, welk eten er in de kastjes stond en welke schoonmaak- en toiletartikelen men gebruikte, dan is je vraag nu beantwoord.

Het huis staat in Ontario, Canada, maar waar precies wil de fotograaf niet zeggen zodat de tijdcapsule in tact blijft. Wat er met de bewoners gebeurd is, is onbekend, net als waarom ze hun woning hebben achtergelaten met al hun bezittingen er nog in.

Vreemd

“Het binnentreden van dit huis was griezelig, adembenemend en vreemd”, vertelt Dave over zijn ontdekking aan de Daily Mail. “Er hing ook de gewoonlijke geur van verval die je kunt verwachten bij deze hobby.”

Het is onmiskenbaar dat de woning heel oud is, dat het om spullen uit de jaren ’60 gaat en, wat mij betreft, dat de foto’s de moeite waard zijn om te bekijken. Ook is zeker dat het huis al jaren niet meer betreden is. Maar twee zaken vallen wel op. Er staat een mok van Princess Diana, die pas in 1961 geboren werd (dus die beker moet uit de jaren ’80 zijn?). En er staan planten in het huis. Die léven.

Bekijk de foto’s hier en oordeel zelf.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s