7 x eten voor meer lust

Nog een paar dagen en dan is het weer Valentijnsdag. De dag dat cupido zich even tussen de mensen waant en de commercie overuren draait. Wil je groots uitpakken en dan vooral als het om lust gaat? Dan vind je hier je boodschappenlijstje.

Bepaalde ingrediënten, afrodisiaca genoemd, staan er om bekend lustopwekkend te zijn. Geen zorgen, het gaat hierbij niet om konthaartjes van een bejaarde sprinkhaan of het vocht van een vegeterend koeienoog, het gaat om doodnormaal eten wat vaak hartstikke lekker is en in de meeste gevallen nog gezond ook.

En gelukkig maar, want overwegend geldt dat er maar mager of zelfs geen wetenschappelijk bewijs is voor de werking van afrodisiaca.Tegelijkertijd staan enkele van deze voedingsmiddelen al eeuwen als dusdanig bekend. Dus, onder het motto ‘waar rook is is altijd wel een beetje vuur’, toch een overzicht. Met de volgende etenswaren wordt het een bovengemiddeld warme Valentijnsdag:

1. Chocolade. De Azteken wisten het al: chocolade is echt iets voor in de slaapkamer. De Spanjaarden volgden al snel en introduceerden het als lekkernij én afrodisiacum ook verder in Europa. De stof fenylethylamine die in chocolade voorkomt zou de ‘schuldige’ zijn, deze wordt immers ook door de mens aangemaakt bij emotioneel genot. Mogelijk heeft ook de aanwezige cafeïne er iets meer te maken. Dit is immers een stimulatiemiddel. Van koffie wordt dan ook eveneens gedacht dat het lust opwekt.

2. Watermeloen. De viagra onder het fruit, deze grote groen/rode vochtbom. Het bevat namelijk een grote hoeveelheid van het plantaardige citrulline, zo ontdekten wetenschappers van de universiteit van Texas. Van citrulline is bekend dat het een voordelig effect heeft op het cardiovasculair- en het immuunsysteem. Het stofje ontspant bloedvaten en bevordert op deze manier de bloedsomloop. En laten goed doorbloede geslachtsdelen nu net onontbeerlijk zijn voor een happy & healthy seksleven

3. Oesters. “Hun vorm, geur, textuur en smaak doen denken aan de vrouw”, zegt Meryl Rofosky, voedingsprofessor aan de universiteit van New York. Zouden oesters daarom zo met lust geassocieerd worden? Of zou dat komen omdat het met de handen gegeten wordt en er veel gezuig en gelik bij komt kijken? Of ligt het aan de aminozuren die erin zitten die sekshormonen aanmaken? Of de vitamine B12 die bloedvaten verwijdt en daarmee plezier verlengt? Of zou het een heel vernuftige, krachtige combinatie van dat alles zijn die maken dat oesters misschien wel de bekendste lustopwekkers ter wereld zijn?

4. Truffels. De veel te dure delicatesse die met speciaal getrainde varkentjes uit de vieze aarde opgediept dient te worden. Maar wat zijn ze lekker! Zo lekker zelfs dat alleen dat al voldoende reden is om hoogst enthousiast te worden. Waar je ook bent, dus ook als dat toevallig de slaapkamer is. En dan is daar ook nog het feromoon androstenol, dat vooral bij de dames seksuele oerinstincten zou opwekken.

5. Ginseng. De Chinezen noemen het kruid al millennia lang hun levenselixer. Het heeft een genezende werking, een verjongende werking én een activiteit-in-de-slaapkamer-bevorderende werking, aldus de inboorlingen van China. De wetenschappers zijn het er nog niet over eens maar toch zijn er steeds meer onderzoeken, waaronder Russische en Europese, waaruit blijkt dat ginseng de seksuele energie wel degelijk vergroot. Het kruid wordt het vooral gedronken als een thee.

6. Asperges. Oke, oke, je moet er niet te veel van eten. Dan krijg je namelijk te maken met een averechts effect en dat willen we niet natuurlijk. Zeker niet op Valentijnsdag. Maar een gematigd portie asperges kan de boel in de slaapkamer flink op temperatuur brengen. Dit heeft te maken met de hoge doses kalium, fosfor en calcium. Stofjes die het libido een opkikker geven of in het slechtste geval op niveau houden.

7. Bananen. Sekshormonen kunnen hun werk pas doen als voldoende B-vitaminen en kalium voorhanden zijn en precies dat is waar bananen rijkelijk gevuld mee zijn. Ook is daar een wat suggestieve vorm die voor de gewillige verstaander prikkelende associaties verzorgt en bovendien geeft een banaantje snel en veel energie. Dat kan nog wel eens van pas komen.

 afrodisiaca-de-realiteitEven de vertering afwachten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s