Ikea komt helpen in het huishouden

Zelfs na 400.000 jaar beschaving levert het in één huis wonen met anderen nog altijd de nodige problemen op. Vaak gaat het mis op het gebied van rommel, onuitgevoerde huishoudelijke taken of de communicatie daarover. Dat beweert althans Ikea, die tevens met een oplossing komt. Of nou ja, een poging doet tot..

C’est le ton qui fait la musique. Ofwel: het gaat er vaak niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt. Meubelgigant Ikea is er zelfs van overtuigd dat door juist te communiceren een hoop strijd voorkomen kan worden. En dan met name als het om het huishouden gaat.

Vandaar dat het Zweedse bedrijf met een oplossing komt. In de vorm van een app gevuld met huishoudelijke emoticons. Zodat je altijd een leuke en gezellige toon aanslaat als je je partner eigenlijk verbaal wilt wurgen omdat hij of zij denkt dat de vloer sokken spaart.

“Zeg wat je wilt zeggen en breng een glimlach op het gezicht van je geliefden”, aldus het bekende meubelbedrijf. “Het is simpelweg onmogelijk om beledigd te zijn als je iemand vertelt dat ‘ie zijn rommel op moet ruimen met de emoticons van Ikea.”

De app

De app, die simpelweg Ikea Emoticons heet, biedt allerhande huishoudelijke items en taken in pictogrammen aan. Zodat ‘al je hints, wensen en vragen meteen begrepen worden’. Het zou vervolgens welhaast onmogelijk zijn om er dan nog ruzie over te krijgen.

Werkt het? Nou, de marketingafdeling van Ikea vaart er waarschijnlijk wel bij. Plus, het is nu eenmaal moeilijker om boos te worden als je iets leest wat je eigenlijk ook grappig vindt. Dus in dat opzicht zit er misschien wel wat in. Behalve allemaal leuke nieuwe emoticons dan..

Grappig. Gekke Zweed legt het even uit:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s