Huis van de toekomst houdt zichzelf schoon

Kleding, beddengoed, de afwas, het bad, de vloer.. In het huis van de toekomst wordt alles zo’n beetje vanzelf schoon. Je zou wensen dat je er al woonde maar dat duurt helaas nog even. Hoewel, ook weer niet meer dan een paar jaar, zo menen de kenners.

Niet alleen op het gebied van huishoudelijke klusjes excelleert het huis van de toekomst. Het heeft veel meer vernuftige gadgets om het ons leuker en makkelijker (en vaak ook goedkoper) te maken, zo blijkt uit de infographic die True Interior samenstelde op basis van mondiale berichtgeving over dit onderwerp. En het beste nieuws is nog wel dat het naar verluidt slechts een paar jaar duurt voor de noviteiten ook daadwerkelijk op de markt gebracht zullen worden.

Lees hier per vertrek wat ons precies voor moois te wachten staat.

De woonkamer:

De bank verwordt tot een ‘wolk die door de lucht zweeft’ en zo transformeert tot de perfecte relaxplek. Het zwevende vermogen van de sofa is te danken aan een sterk magnetisch veld dat zich onder de bank bevindt.

De televisie wordt bediend met een enkele oogbeweging en als de beeldbuis uitstaat zal hij nagenoeg onzichtbaar zijn. Wil je liever elders je favoriete serie kijken dan rol je het lichtgewicht scherm simpelweg op en neemt het mee.

Behang zal eenvoudig te veranderen zijn zodat het altijd past bij de stemming van de bewoners.

Is het een schoonmaakapparaat? Een bewaker? Of een robot? Nou, de stofzuiger van de toekomst is het allemaal! Hij houdt je huis schoon terwijl jij in bad de Grazia leest of aan de keukentafel in hoog tempo toffees verorbert, maar het apparaat fungeert bovendien als brandmelder slash beveiligingscamera. Hij kan niet alleen zien, maar ook horen en laat jou via je smartphone weten hoe je huis er bij jouw afwezigheid voor staat.

De keuken:

Lig je lekker op de wolk/bank en heb je zin in een latte? Geen probleem. Koffie laat zich zetten met een paar swipes op je smartphone. Je hoeft ‘m alleen maar even op te halen als hij klaar is.

Iets laten aanbranden zal spoedig tot het verleden behoren, althans als het om ovengerechten gaat. De slimme oven van de toekomst kan namelijk ‘zien’ wat erin staat en bepaalt zelf hoe lang het moet en op welke temperatuur.

Een vaatwasser zal in de nabije toekomst tot het verleden behoren. Je servies zet je gewoon terug in de kast, of het nu schoon is of niet. Koolmonoxide wordt in de servieskast rondgepompt wat ervoor zorgt dat al het vuil verdwijnt. Dit bespaart niet alleen ruimte en een heleboel water, de vaatwasser hoeft dus ook nooit meer in- en uitgeruimd te worden. Halleluja.

Ook goed voor de besparing van energie en dus geld: de futuristische koelkast die niet op stroom maar met gel werkt. Je duwt je boodschappen gewoon in het slimme stofje en het blijft gekoeld. De gel is geurloos en plakt niet.

Meer over de keuken van de toekomst.

De badkamer:

Kijk eens wat vaker in de spiegel … van de toekomst. Die biedt meer dan je bevallige spiegelbeeld namelijk. Zo kun je via het scherm je vrienden op social media onmiddellijk op de hoogte stellen van die pukkel die éíndelijk uitgeknepen is, het overheerlijke bad dat je zojuist achter de rug hebt of eventuele toilet-avonturen, hoewel dit laatste niet de sterkste voorkeur verdient. Om voor de hand liggende redenen. Gewoon een simpel muziekje opzetten kan ook.

De douche van de toekomst zal warm water onmiddellijk recyclen en opnieuw over je uitsproeien (of je daar blij mee moet zijn is een tweede) en hij zal via touchscreen panelen te bedienen zijn. Je kunt exact de sterkte van de stralen en de temperatuur bepalen, maar bijvoorbeeld ook hoe energiebesparend hij is.

Het bad is zo mogelijk nog vernuftiger. Dat is namelijk aangesloten op je smartphone waardoor je hem op afstand kunt laten vollopen. Je krijgt via je telefoon een seintje als het klaar is. En ook al besluit je er nooit meer uit te komen, dan nog zul je nooit in koud water liggen: het slimme bad houdt het water namelijk warm. Ben je uitgebadderd, dan maakt hij zichzelf bovendien schoon.

De slaapkamer:

Hoe vies je kleding ook is, je hangt het gewoon lekker terug in de kast. Een moleculair schoonmaaksysteem zorgt ervoor dat je favoriete jurk of hemd snel weer zo fris als een hoentje is.

Het bed kan, net als de bank, door middel van magneten zweven zodat het nog meer comfort biedt. Het matras is uitgerust met een hoeslaken dat zichzelf steriliseert en er zit bovendien een temperatuurregelaar in zodat rillend zowel als zwetend wakker worden nooit meer zal voorkomen. Bovendien ‘leest’ het je vitale functies zodat je je kunt voorbereiden op aanstormende verkoudheden of andere ziekten.

Heb je zin om op vakantie te gaan naar Mexico, Zwitserland, Hawaï of New York? Dikke pech want je moet gewoon werken. Dat is in het huis van de toekomst heus niet anders. Maar wat de futuristische woning wel biedt zijn ramen waarvan je je uitzicht kunt kiezen. Zo lijkt het in ieder geval alsof je bent waar je zou willen zijn, al is dat ieder uur ergens anders.

Retro:

Het huis van de toekomst uit 1957. Met onder meer een elektrische tandenborstel.. wouw!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s