Linda de Mol kritisch over superfoods

Linda de Mol heeft het helemaal gehad met de hype rondom superfoods. Gezond eten is belangrijk, zo vindt ook Neerlands favoriete presentatrice, maar ‘daarvoor hoef je geen fortuin uit te geven aan tarwegewassen en moeilijke zaden’.

Dat zegt De Mol op haar website Lindanieuws.nl en vanaf komende woensdag ook in het tijdschrift Linda. De 127e editie kreeg de subtiele titel ‘Rot op met je chiazaad’ mee.

“Is echt alles wat wij vroeger gegeten hebben ineens kankerverwekkend, ongezond of dikmakend?”, klaagt de blondine, die zelf de avond ervoor nog lasagna en vanillevla verorberde. “Waar ik ook ga lunchen, ik zie bijna niemand meer een broodje eten. Een broodje.”

Wel ziet ze vrouwen op het werk in salades prikken, op noten knagen en smoothies drinken. En dan zijn er natuurlijk nog de tupperwarebakjes met couscous. “Tuurlijk, hartstikke gezond en je blijft er vast mooi slank bij, maar het voelt allemaal als een enorme hype.”

Onderzoek

Bij wijze van tegengeluid pronkt de Mol op de cover van het magazine met een patatje in haar hand en misschien heeft ze wel een punt. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek recentelijk althans dat tweederde van de mensen die kanker krijgt gewoon ‘botte pech’ heeft. Het eten van superfoods lijkt op het gebied van gezondheid dus in ieder geval weinig uit te halen.

Linda pleit daarom, net als televisiemaker Tim  den Besten, voor vrijheid van etensuitingJe suis tosti, stelt ze. Maar ze bedoelt natuurlijk je suis lasagne, vanillevla en friet. 

Linda & Friet:

 

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s