Sergio Herman gaat Belgisch bier promoten

Sterrenchef Sergio Herman heeft er een taak bij: het promoten van Belgische bieren en dan met name in de gastronomie. Die verantwoordelijkheid hoort nu eenmaal bij de titel ‘Beer & Gastronomy Ambassadeur 2015’.

De titel werd maandag door het Belgische Biergenootschap der Lage Landen aan sterrenchef Herman toegekend, zo meldt het Belgische Nieuwsblad. De rest van het jaar wordt van de kok verwacht dat hij extra aandacht heeft voor Belgische speciaalbieren binnen de gastronomie, en het gebruik ervan promoot.

De bekroning van het biergenootschap bestaat sinds 2012 en is telkens bestemd voor een bekende persoonlijkheid die zich het voorbije jaar onderscheiden heeft door ‘zijn of haar positieve bijdrage aan de promotie van bier en gastronomie’. De laureaten van de voorbije jaren waren Jean Blaute, Joachim Boudens en Jeroen Meus.

The Jane

Sergio Herman was eigenaar en chef-kok van het zeer geprezen restaurant Oud Sluis. Eind 2013 sloot hij daar definitief de deuren omdat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. Dat werd The Jane, een restaurant in Antwerpen, waar hij vorig jaar zijn eerste Michelinster binnensleepte.

In The Jane werkt Herman veel met bier. Tegen Belga zegt hij er ‘niet meer omheen te kunnen’.