Wereldkeukens ontdekken met Herman en Martijn

Voor het nieuwe programma Op de Proef Gesteld trekken topkok Herman den Blijker en lekkerbek Martijn Krabbé de wereld over op zoek naar bijzondere ingrediënten en bereidingswijzen. Een jongensdroom, aldus Den Blijker.

Elke aflevering draait om één land, de cultuur en één bijzondere maaltijd als einddoel, laat RTL weten. Plekken waar men nog op primitieve wijze voedsel vergaart, worden daarbij niet geschuwd.

In Namibië bijvoorbeeld zien ze hoe een impalasoort wordt gedood en meteen door de jagers wordt leeg getrokken. “Het hart en de lever werden op een vuurtje geroosterd en als trofee opgegeten. Geniaal om te zien!”, aldus een enthousiaste Den Blijker. “Je leert zeer bewust met de natuur om te gaan.”

Zonder nadenken

Maar Den Blijker leerde meer van het programma. Dat wij maar ‘een stelletje volgevreten Europeanen zijn’ bijvoorbeeld. “Wij werden ons vaak weer bewust van wat je soms zonder nadenken in je mond stopt”, vertelt de robuuste Rotterdammer tegen het AD.

Een kookprogramma maken met een niet-kok vond de chef niet vreemd. “Martijn en ik hadden een makkelijke klik”, zegt hij. “Ook omdat hij een fervent hobbykok is. En wat een presentatietalent heeft die jongen. Hij ramt de oneliners er met al het gemak uit, waar ik soms de grootste moeite moest doen voor een leuke tekst.”

Eerste

Aanstaande dinsdag (3 maart) is om 21.30 is de eerste aflevering van Op de Proef gesteld te zien op RTL4. De heren trappen af in Namibië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s