‘Partner mag niet klussen in huis’

“Help, mijn man is klusser!” wordt “Help, mijn vrouw is klusser!”. Vrouwen krijgen van hun partner althans vaker een onvoldoende als het om klustalent gaat dan andersom.

Dat blijkt uit een rondvraag van Werkspot waarvoor 812 mannen en vrouwen aan de tand gevoeld zijn. Bijna de helft van de samenwonende mensen (44 procent) gaf aan liever direct een vakman in te schakelen voor een klus dan het zijn of haar eigen partner te laten doen.

De deelnemers aan het onderzoek blijken rijkelijker bedeeld als het om vertrouwen in de eigen klus-vaardigheid gaat. Bijna driekwart geeft althans aan een klus in eerste instantie graag zelf uit te voeren. Ruim een kwart hiervan (27 procent) vindt het sowieso moeilijk om een klus uit handen te geven.

Als de taak dan toch uitbesteed wordt, is kwaliteit de belangrijkste reden die daaraan ten grondslag ligt, gevolgd door gemak. De grootte en de moeilijkheidsgraad van de klus spelen eveneens mee. Te denken valt hierbij aan verbouwingen van badkamer of keuken en bestratingswerkzaamheden. Hiervoor worden althans het vaakst professionals gebeld.

Onvoldoende

Mannen geven hun partner vaker een onvoldoende voor het klussen dan andersom. Eén op de tien reeds uitgevoerde klussen is zelfs zo slecht gedaan, dat het alsnog moet worden uitbesteed. Als vrouwen aan het klussen zijn geslagen, gebeurt dat het vaakst.

Een huishoudelijke taak niet afmaken is echter ook niet echt een optie; uit het onderzoek kwam eveneens naar voren dat bijna de helft van de deelnemers (41 procent) vindt dat een onafgemaakte klus zorgt voor irritatie binnen de relatie. Deze ergernis kwam het vaakst voor bij vrouwen tussen de 35 en 44 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s