De coole dingen van Parijs

In de kroeg, op het station, in Disneyland of gewoon op straat. Parijs is zo verschrikkelijk cool dat je overal de meest inspirerende beelden tegenkomt. Een overzicht.

Dankzij mijn werk kom ik nog eens ergens. Ik doe de verre, intercontinentale vluchten maar vraag ook geregeld een Europa-weekje aan. Die korte vluchtjes, het tempo, het werken in een klein team, de geweldige Europese steden (Hamburg! Boekarest! Manchester!); ik vind het stuk voor stuk geweldig! Maar op hoeveel leuke plekken in Europa ik ook kom, ik kom nooit, nóóit in Parijs.

Waarom weet ik niet, want we vliegen er wel op. We overnachten er alleen niet. Al sinds ik vier jaar geleden begon met vliegen niet. En Parijs is daarin uniek, want verder slapen we overál. Of je wilt of niet. Daar komt bij: onze Franse collega’s slapen wel in Amsterdam! Dat is op schaal van 1 tot 10 zo’n beetje rete-oneerlijk. Maar gelukkig heb ik een lief.

Lief:

liefliefje
Dat liefje heeft mij voor mijn b-day namelijk een tripje Parijs gegeven. Disneyland incluis. En dat feest vond afgelopen weekend plaats. Eindelijk was ik er dus weer! Dat was sinds ik acht was niet meer gebeurd. Ik was dan ook een beetje vergeten hoe ontzettend cool het er is: inspirerend en veelzijdig, levendig en trendy, de hele stad is gewoon één groot, hip, esthetisch zeer verantwoord spektakel. Zelfs de Fransen zelf komen er beter tot hun recht.

Ergo: ik heb me er een kneuzige cultuurbarbaar uit het belachelijke simpele Holland gevoeld, and I loved it. En vanzelfsprekend heb ik één en ander voor jullie vastgelegd. S’amuser!

De coole dingen van Parijs:

cool40

 

Cool6

cool7

cool8

cool9

Cool10

cool11

cool13

cool14

cool2

cool28  Cool15

cool

cool16

cool18

cool17

Cool1

cool20

 

cool100

cool21

cool22

cool23

cool30

cool4

Cool5

Cool31
cool34

cool25

cool26
cool27
cool ni

col nej

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s