De leukste keukenaccessoires

Koken is op zichzelf eigenlijk al leuk genoeg, maar met deze hulpmiddelen wordt het pas echt een feest. De tien leukste keukenaccessoires op een rij.

1. Nessie

Nessei

Nessie, de soeplepel met Monster van Loch Ness-complex. Het enige dat je volgens de makers echter van dit monster te vrezen hebt is dat je kinderen hem confisqueren en verheffen tot speelgoed-dinosaurus.

 

2. Awa Taccino

capp
Koffie met een schuimkopje erop; nooit eerder was je warme drank zo gezellig. In Japanse koffiehuizen is het een hit, maar je kunt nu ook thuis je bakje pleur van een boerderijdier voorzien. Alles wat je daarvoor nodig hebt is de Awa Taccino, gemaakt door Takara Tomy. Kijk hier hoe het precies werkt.

 

3. Mr Tea

thee

Jij je thee, dit vrolijke meneertje zijn warme bad. Of het heel makkelijk drinkt met een kerel in je kop is een tweede, maar schattig is het wel.

 

4. Foodie Dice

Foodie-Dice-1

Geen idee wat je nu weer moet maken voor avondeten? Met Foodie Dice heb je geen inspiratie meer nodig. Rol gewoon wat dobbelstenen. Er zitten 5 basisstenen in (proteïne, kookmethode, granen/koolhydraten, kruiden en een bonusingrediënt) en vier dobbelstenen met seizoensgroenten. Voorlopig kun je er wel mee uit de voeten: de dobbelstenen zouden gelijk staan aan 186,000 mogelijke combinaties. Bekijk hier een filmpje van de makers.

 

5. Deglon messen

messen1

Het zijn gewoon vier messen, maar dan wel in een opvallend design. Mia Schmallenbach ontwierp de set, die gemaakt is van roestvrij staal, voor het Franse Deglon.

 

6. Cassettebandjeplank

plank

Deze gave plank (‘Citrus mix’, zo heet ‘ie) is van Joseph Joseph, gemaakt van sterk gehard glas en super cool. Gewoon, omdat hij de cassettebandje-look heeft. Overigens is het volgens Fonq geen plank maar een ‘worktopsaver’ en geen cassettebandje-look maar een ‘vrolijke, eigentijdse print’. Juist. Voor de echte senioren is er overigens ook een elpee-snijplank.

 

7. Watermeloentap

watermeloen

Koop een watermeloen en hol ‘m uit. Maak van het vruchtvlees sap en meng dat met een aanzienlijke hoeveelheid wodka. Bevestig tot slot in je lege watermeloen een tapje van Watermelon Tap Kit, giet het sap met aanzienlijke hoeveelheid wodka terug in de vrucht en je hebt de leukste tap ooit.

 

8. Fleurige meters

bloemZe meten -in vier maten nog wel- en fleuriger worden ze niet. Deze keramische set meetlepels vermomd als bloemen in een potje staan in iedere keuken. Van One Hundred 80 Degrees.

 

9. Eidooierscheider

ei

Een ludieke eierdooierscheider voor mensen met een sterke maag. Het ‘snot’ loopt door z’n neus naar buiten, de dooier blijft in zijn hoofd achter. Deze Boogey Yolk Seperator maakt eieren scheiden leuker én makkelijker.

 

10. Al Dente

pasta

Deze vrolijke maffioso voelt zich helemaal thuis in kokend water. Zet ‘m in de pan zodra de pasta erin gaat en de beste man begint te zingen zodra de spaghetti klaar is. Omdat iedereen zijn eigen smaak heeft en dus ook zijn pasta verschillend kookt, geeft ‘Al Dente’ drie verschillende tijden aan. Elke keer zingt hij een ander liedje. Het is dus te hopen dat je van al dente pasta houdt.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s