Zo ziet een glutenvrije wereld eruit

Het is een soort porno voor mensen die gluten niet verdragen: het Gluten Free Museum laat op vermakelijke manier zien hoe een wereld vrijgemaakt van brood, koekjes en pasta eruit ziet.

De zogenaamde Tumblr-blog ‘Gluten Free Museum’ plaatst allerhande beeldmateriaal, van klassieke kunstenaars en reclames tot aan filmshots en cartoons. Wat alle afbeeldingen echter met elkaar gemeen hebben is dat er gluten op te zien zijn én dat naast het origineel een versie te zien is waarop deze gluten weggepoetst zijn.

De site is duidelijk met een knipoog opgericht. Of er ook een diepere betekenis achter zit is niet bekend. Het is ook niet duidelijk wie het initiatief tot het ludieke ‘museum’ genomen heeft. De website Panteres denkt in ieder geval te weten dat het om een Fransman gaat.

Coeliakie

Coeliakie (glutenintolerantie) is een chronische aandoening waarbij het lichaam verkeerd reageert op gluten. Ongeveer 1% van de mensen heeft het. Dat komt neer op ongeveer 170.000 Nederlanders.

Volgens het Voedingscentrum uit de ziekte zich op verschillende leeftijden. De symptomen variëren van typische maag-darmklachten zoals diarree en buikpijn tot meer vage klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid.

Een glutenvrije wereld:

Meer zien, klik hier.

Tumblr-of-the-Day_Gluten-Free-Museum_10

gluten free

meer

nog meer

 

 

 

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s