‘Thee van paddenstoelen is nieuwste superfood’

In het verre oosten drinkt men al eeuwen thee van paddenstoelen, maar ook in het westen lijkt de gezonde, warme drank aan een opmars bezig. Het zou zelfs om een trend in wording gaan.  

Na zwart, wit en groen waren de kleuren voor thee wel op, dus nu zijn het paddenstoelen die in de vorm van de warme drank gegoten worden. En na het oostelijk halfrond lijkt dat nu ook in het westen aan te slaan.

De thee zou smaakvol zijn, maar vooral ook gezond omdat in paddenstoelen adaptogene stoffen voorkomen. Deze stofjes vervullen tal van prijzenswaardige functies in ons lijf, zoals het immuunsysteem versterken en stress verminderen. Ze zouden zelfs een probaat anti-kankermiddel zijn (klik hier of hier). Het waanzinnig gezonde kurkuma (ja, dat is echt héél gezond) is bijvoorbeeld ook zo’n adaptogeen.

Fins merk

Volgens Yahoo heeft de opmars van de theesoort te maken met een grotere beschikbaarheid van thee-paddenstoelen, maar het sluit natuurlijk ook naadloos aan op de immer groeiende vraag van de consument om gezonde voeding. Steeds meer merken (Moon Juice, Buddha Teas, Terrasoul Superfoods, Cap Beauty) zouden in de dranksoort dan ook het kip met de gouden eieren zien.

En het grote publiek lijkt ontvankelijk. Zo zijn de producten van Four Sigma Foods, een Fins bedrijf dat gespecialiseerd is in paddenstoelenthee, al in 21 landen verkrijgbaar. Het bedrijf heeft recentelijk bovendien haar hoofdkantoor-boeltje gepakt en daarmee koers gezet richting Los Angeles. Het doel: iedereen tussen Californië en New York aan de typische thee krijgen.

Hoe dan?

Om thee van paddenstoelen te kunnen maken worden ze vermalen tot poeder, dat vervolgens ofwel opgelost wordt of via een theezakje in heet water belandt.

Het zou er vervolgens uitzien als koffie en smaken naar slappe zwarte thee. Wie geen slappe zwarte bak blieft kan zijn heil gelukkig ook nog zoeken in paddenstoelenkoffie of –chocolademelk.

2 reacties

 • Els Doorschodt

  Beste L.s,

  Ik zou graag weten waar je de paddenstoelen thee kunt kopen. Kunt u mij adviseren?
  Alvast dank.
  Els Doorschodt email-adres: e.doorschodt@tiscali.nl

 • paulinevanlintel

  Hi Els! Je kunt in NL vooral makkelijk thee van de reishi-paddestoel kopen, bv via Pit-pit.com of reishithee.nl. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s