Video: Is een Smart Home wel zo slim?

Smart Homes winnen aan populariteit, maar de vraag is of we daar blij mee moeten zijn. “Als je in een Smart Home woont, moet je bereid zijn tot vallen en opstaan.”

Een zogenaamde Smart Home zet de laatste technologische snufjes in om het haar bewoners zoveel mogelijk naar de zin te maken. Lichtknopjes, gordijnen, temperatuur, muziek, deuren, keukenapparatuur, eigenlijk alles wat op elektra werkt of aangesloten kan worden op een smartphone maakt onderdeel uit van het vernuftige concept. Bovendien komen er maandelijks nieuwe snufjes en gadgets bij.

De Amerikaanse Stacey Higginbotham woont in zo’n Smart Home en ABC News gaat bij haar op de koffie om te zien wat zo’n op afstand bestuurbare woning in de praktijk nu precies inhoudt.

Aanvankelijk lijkt het heel wat, maar al gauw loopt de digitale droom een beetje vast. Het lijkt erop dat de technologie er nog niet helemaal rijp voor is de boel thuis over te nemen.

Problemen

“Ben jij een extreem en abnormaal geduldig persoon?” vraagt Neil Karlinsky, presentator van ABC News, op een bepaald moment zelfs. “Je hele huis is gevuld met potentiële problemen!” Stacey geeft toe dat het soms een beproeving kan zijn en noemt het een proces van vallen en opstaan. En dan is de hacker die de televisiezender heeft uitgenodigd nog niet eens langs geweest.

Bekijk de uitzending hier:

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s