‘Nieuwe kookrobot kookt op sterniveau’

Een privékok is hoe dan ook leuk, maar de nieuwste variant is ronduit perfect. Hij houdt z’n waffel, doet precies wat je zegt én hij kookt op sterniveau. Het is dan ook een robot.

De robot draagt de naam Moley Robotics en bestaat eigenlijk uit niets meer dan twee armen die hangen aan een keukenkastje. Zijn uiterlijk mag dan niet heel indrukwekkend zijn: schijn bedriegt.

Zijn door NASA goedgekeurde handen bestaan namelijk uit liefst 24 gewrichten en 20 motortjes en zijn net zo fijngevoelig als die van de mens. Hij kan bovendien net zo snel werken als een professionele chef, weet raad met keukenapparatuur en je hoeft niet tegen hem te schreeuwen om hem in beweging te krijgen; communicatie verloopt via de iPhone.

Bovendien zou de robot écht heel lekker kunnen koken. Dat heeft misschien te maken met het feit dat MasterChef-winnaar (2011) Tim Anderson model stond voor Moley. Met de robot haal je dus eigenlijk Anderson in huis. Of de MasterChef ook 2000 recepten uit zijn hoofd kent is niet bekend, maar voor Moley is dat het standaardassortiment. Zelf gerechtjes toevoegen kan ook.

Aardig robotje

De ontwikkelaars van Moley wilden wel graag een beetje een aardig robotje. Hij kán bijvoorbeeld veel sneller werken dan mensen maar is niet zo geprogrammeerd omdat men dat niet leuk zou vinden.

Bovendien draagt ‘ie standaard een brandblusser mee voor het geval er wat misgaat en kan hij door een glazen wand afgeschermd worden. Hierdoor past de robot ook prima in een huis waar kinderen wonen.

Rauwe producten

Qua voedselveiligheid zit men met de automatische kookvirtuoos eveneens goed. Hij is uitgerust met een thermometer zodat hij de temperatuur van rauwe producten in de gaten kan houden.

Toekomstige versies van de robot worden naar alle waarschijnlijkheid eveneens standaard uitgerust met een handen-wassen-nadat-je-rauwe-kip-hebt-vastgehad-functie.

 

moley-robotic-chef

Huishulp

Rich Walker, algemeen directeur van Shadow Robot Company (de baarmoeder van Moley), ziet in de toekomst meer mogelijkheden voor de vernuftige huishulp. “Zodra we een stel robotarmen in de keuken hebben, kunnen we om ons heen gaan kijken om te zien wat hij nog meer kan doen”, aldus Walker tegen IBTimes. “Misschien schoonmaken, opruimen, of tuinieren?  Kunnen we de kamers van tieners trotseren en daar eindelijk onder het bed opruimen?”

De robot moet in 2017 officieel het levenslicht zien en zal dan ook door de concument aangeschaft kunnen worden. Heel goedkoop zal dat niet zijn, verwacht wordt dat hij een prijskaartje meekrijgt van bijna 14 duizend euro.

Moley in actie:

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s