Fotoserie: Extreme home make-over

Van bouwval naar paleis. Velen dromen ervan en voor velen blijft het bij een droom, maar niet voor John en Janet Brennan. Zij kochten een regelrechte ruïne en velen jaren later zijn ze trotse eigenaar van een modern, luxueus, Schots kasteel.

Het avontuur van de Brennans begon negen jaar geleden, toen ze de 600 jaar oude kasteelruïne voor een kleine ton (65.000 pond) kochten. Vervolgens begon de ultieme Barholm Castle-uitdaging. Enkele honderdduizenden euro’s later, en evenzoveel bloed, zweet en tranen, is het stel erin geslaagd de bouwval om te toveren tot hedendaags, luxueus kasteel. De home make-over had bijna niet groter kunnen zijn.

Het echtpaar Brennan is ontzettend opgetogen over het resultaat, maar niet dat ze er blijven wonen hoor. Dat niet. De bijzondere woning staat sinds kort te koop.

Bouwwerkzaamheden

Hoewel het echtpaar er tien keer zoveel voor vraagt als de prijs waar ze het zelf voor kochten, verwachten ze een verlies te lijden dat tot in de zes cijfers loopt. Toch kijken de Brennans met een goed gevoel terug op de jaren werk (twee jaar om het huis te kopen, vier jaar voor de planning en vergunningen en drie jaar voor de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden).

“De restauratiekosten liggen hoger dan de vraagprijs, maar we deden het niet voor de winst. Het was een daad uit liefde,” laat Janet Brennan weten aan Deadlinenews.  “Anderen mensen slaan aan het golfen of kopen een boot, wij een kasteel.”

Uitzicht

Het kasteel heeft vier verdiepingen, een grote tuin en biedt uitzicht over de oceaan. De Brennans benadrukken dat ze het huis niet verkopen omdat ze er niet graag wonen. “We willen dichterbij onze familie zijn,” aldus Janet.

Barholm Castle, dat ooit van John Knox geweest zou zijn, staat in Schotland, in Dumfries and Galloway.

 

Foto’s:

kasteel7
kasteel16

kasteel13

kasteel8

kasteel5

kasteel3
kasteel11
kasteel10
kasteel6

 

kasteel12

kasteel14

kasteel1

kasteel

kasteel9

kasteel2

kasteel15

kasteel17

nieuws

 

De foto’s zijn afkomstig van de Daily Mail en Deadlinenews.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s