Studente leeft al maand op afval

Leven op het restafval van kleine winkels en lokale supermarkten? Dat is blijkbaar prima te doen. De Belgische Jill bewijst het.

Na de studente die niets van afval wilde weten, is er nu één opgestaan die precies het tegenovergestelde doet. Jill de Graaf heeft zichzelf juist volledig afhankelijk gemaakt van afval.

Alles wat de Belgische studente de afgelopen 28 dagen althans at is overgeschoten: voedsel dat winkels voornemens waren weg te gooien. Jill vond er echter een nieuwe bestemming voor, haar maag!

De studente Grafische Vormgeving wil door de ‘grenzen van de armoede op te zoeken’, haar eigen doorzettingsvermogen testen. Dagelijks het volledige menu bij elkaar ronselen is niet altijd makkelijk namelijk, en dan zijn er nog de meewarige blikken…

“De mensen bij wie ik ga ronselen weten niet dat ik in het echte leven eigenlijk helemaal geen honger moet lijden”, zegt de studente. “Telkens ik voor de deur van een winkel sta, denk ik dat het veel gemakkelijker zou zijn om me om te draaien. Dan zou ik zo’n vieze en zielige blik niet krijgen.”

7667024

Lokaal 

“Bij groothandels moet je niet zijn”, vertelt Jill verder over haar zelfopgelegde uitdaging tegen Het Laatste Nieuws. “Bij de Delhaize bijvoorbeeld word je gewoon de deur gewezen. Het is eerder bij de kleinere winkels, de lokale groenteboeren dat ik restjes meekrijg.”

Qua gezond eten hoeft de Belgische gelukkig nauwelijks in te boeten. “Ik kreeg al opvallend veel paprika. Ook aubergines heb ik al gekregen, aardappelen, sinaasappels, een broccoli, bananen, boontjes en een brood,” aldus Jill. Dierlijke eiwitten blijken minder vaak in de cadeautas te zitten. “Het enige dat ik nog niet gekregen heb, is vlees. Vis heb ik wel al eens gehad, een kilogram ingevroren zalm.”

Hoe lang Jill haar voedsel-krachtproef wil volhouden, is niet bekend. Je kunt haar verhaal volgen op haar blog.

jill

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s