Dit zijn de 100 beste restaurants van Europa

Voor echte lekkerbekken is het te hopen dat ze deze zomer een vakantie naar Spanje of Italië op de planning hebben staan. Daar bevinden zich namelijk de allerbeste restaurants van ons continent.

De absolute nummer één is restaurant Azurmendi, gelegen in het Spaanse Larrabetzu. Chef Eneko Atxa zwaait daar de scepter en dat doet hij blijkbaar helemaal niet onaardig. Niet alleen omdat zijn culinaire walhalla de eerste plek inneemt, maar vooral ook omdat hij vorig jaar nog nieuwkomer was. Hij kwam toen binnen op de 19e plaats.

Het Franse Maison Troisgros, onder leiding van Michel Troisgros, en het eveneens Franse L’Arpège, waar Alain Passard het voor het zeggen heeft, eindigen op de tweede respectievelijk derde plaats. Een impressie van deze top-3 vind je hieronder.

Overzicht

Het overzicht is het resultaat van een onderzoek van Opinionated About Dining, waarvoor 4500 mensen ruim 160.000 recensies verzorgden.

Er staan ook Nederlanders op de lijst. De Librije van Jonnie en Thérèse Boers bereikte een acceptabele 18 plaats. Pure C van Sergio Herman moet het met de 41e plek doen.

Het Deense Noma, dat geregeld uitgeroepen wordt tot beste restaurant van de wereld, staat opvallend genoeg op de 9e plaats.

De volledige lijst vind je hier.

 

Azurmendi:

 

 

La Maison Troisgros:

 

 

L’Arpège:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s