Den Blijker lanceert bonenboek

Tv-kok Herman den Blijker heeft naast zijn restaurant, televisieprogramma’s, gezin en column blijkbaar nog tijd over. Genoeg in ieder geval om weer een boek te schrijven. Over bonen dit keer.

Er zijn boeken vol geschreven over paddenstoelen, wild en vergeten groente, maar over bonen (waarvan we meer zouden eten dan van al deze producten bij elkaar) zijn nauwelijks kookboeken verschenen.

Den Blijker kon hier niet langer mee leven. Er is maar één vergeten groente en dat is de boon, vindt de flamboyante kok. Vandaar zijn nieuwe kookboek: Herman over Bonen.

“Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder”, legt de Rotterdamse kookvirtuoos uit. “Je zou kunnen zeggen dat het groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje.”

Gezond

Als leverancier van heilzame voedingsstoffen is de boon volgens Den Blijker bovendien gelijkwaardig aan de peperdure superfoods, waar steeds meer mensen hun gezondheid mee op peil proberen te houden. Bonen bewijzen volgens hem dat gezond eten geen rib uit het lijf hoeft te kosten én heel lekker kan zijn.

In het boek komen dan ook allerlei soorten bonen aan bod, verwerkt in de Hollandse pot, eenpansgerechten, salades en soepen. Maar ook de fijnproever wordt niet vergeten: voor wie eens een ander boontje wil, geeft Herman bijzondere recepten met onder andere zwarte bonen, mungbonen en adzukiboontjes.

Herman over Bonen

Herman over Bonen ligt vanaf aanstaande maandag, 11 mei, in de winkels.

omslag-herman-over-bonen-31mrt-v3

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s