Noedels, ook lekker in bad

Wij maken ze thuis maar op één manier, namelijk met vis, roerbakgroente, een sloot soja en heel veel sesamzaadjes, maar in Japan zijn ze inventiever als het op noedels aankomt. Daar gebruiken ze het ingrediënt zelfs … in de spa.

In Japanse spa’s is de noedelbehandeling, die veelal bestaat uit dobberen in een bad varkensbouillon met slierten, aan een opmars bezig. Yunessan Spa House in Hakone, zuidoost Japan, is zo’n beauty-oord dat zich gespecialiseerd heeft in de opmerkelijke behandeling.

Je moet er dus een eindje voor reizen maar dan heb je ook wel wat: een onvergetelijke middag in een grote kom noedelsoep namelijk, die volgepakt is met een handjevol Japanse mede-badderaars en het risico met zich meebrengt dat noedeltjes zich onverhoopt verzamelen op allerhande plekken van het lichaam waar zelden tot geen daglicht komt. Maar wie mooi wil zijn, moet even volhouden. Want je krijgt er wél een mooie huid van.

“Een mooie huid is voor veel mensen steeds belangrijker aan het worden en ze kennen het effect van collageen”, zegt Ichiro Furuya, spa-eigenaar. “En dat zit in onze varkensbouillon. In dit bad, kan iedereen plezier hebben en profiteren van de gezonde elementen van ramen (noedelsoep).”

Op beeld

Het gaat dus vooral om de bouillon, maar wat die noedels dan in het bad doen? Dat weet geen mens. Echte noedels mogen in ieder geval niet gebruikt worden (zonde!), dus is er speciaal een synthetische variant ontwikkeld. Gelukkig doen die het op beeld net zo goed als de echte.

Laten we hopen dat varkensbouillon ook gewoon helpt als het genuttigd wordt. En anders eten we dit wel, voor een mooie huid.

Noedelbadje, iemand?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s