Video: Amerikanen keuren onze zoetigheden

Haribo trekdrop, stroopwafels, boterkoek en Cadillacs. Wij groeiden ermee op, voor Amerikanen is het totaal nieuw. In deze video maken ze kennis met onder meer dit snoep en wat blijkt? We hoeven ons niet te schamen.  

Het is ‘olieachtig’, ziet eruit als ‘oude tofu’ en is ‘licht orgastisch’. Rara was is dat?

Dat is de mening van een totaal willekeurig gekozen stel Amerikanen over ‘onze’ boterkoek. Videomaker Buzzfeed kwam op het idee hen kennis te laten maken met typisch Nederlandse zoetigheden, waaronder ook rumbonen (“Het is alsof iemand in een doos heeft gepoept”), trekdrop (“Ik speel er liever mee dan dat ik het eet) en de welbekende stroopwafel (“Er zit iets in het midden en het is plakkerig, en heerlijk).”

Het is niet voor het eerst dat een dergelijke smaaktest viral gaat. Eerder al verschenen er ludieke video’s van kinderen die ‘vreemde’ ontbijtjes proeven en gemêleerd gezelschap dat stoned koffie keurt.

 

Amerikanen proeven ons zoet:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s