10 x coole keukenapparaten

Je hebt ze niet nodig, maar ze zijn wél leuk, handig, grappig of ronduit cool: dit zijn de tien leukste en origineelste keukenapparaten op een rij. En nee, de onzinnige slowjuicer staat er niet tussen.

1. De Soepmaker

De soepmaker (soupmaker) maakt soep natuurlijk, maar ook smoothies en compotes en dat alles binnen 23 minuten. Kan erg warm worden (die van Philips althans, zie video) maar buiten een paar brandblaartjes op verdwaalde vingers een absoluut top ding!

 

2. De Softijsmaker

Een halve liter kakelvers softijs heb je met de ijsmaker van bijvoorbeeld Trebs in een klein half uurtje klaar. Ook voor sorbetijs en Frozen yoghurt. Laat de zomer maar komen!

232401

3. De Pizzagourmet

Gourmetten is zoooooo 2014. Wie anno 2015 indruk wil maken op zijn gasten kan beter voor de pizzagourmet gaan, mét echte terracotta koepel. Deze ‘pizzarette’ tuft in een luttele vijf minuutjes pizzaatjes uit. Met het hele gezelschap één grote pizza maken kan ook.

pizza

 

4. De Vacumeermachine

Niet zo’n heel spannend apparaat, ook niet direct van de culinair hoogstaande soort, maar wel heel erg handig! Zo’n machine is namelijk een eenvoudige manier om de houdbaarheid van je lieve kookseltjes te verlengen en te beschermen.

De machine verpakt het eten namelijk lucht- en dus zuurstofvrij waardoor micro-organismen geen kans krijgen en eten dus minder snel bederft. Extra voordeel: werkt ook voor kussens, kleding, sieraden, stinkschoenen, huisdieren of wat je dan ook luchtvrij en compact wilt inpakken.

 

5. De ijsbalmaker

De ijsbalmaker is een hulpstuk om grote … ijsballen te maken. Dat klinkt een beetje nutteloos en dat is het ook, maar stiekem is het ook best leuk. Het staat namelijk gewoon goed in je glas, zo’n mega-ijsklont, en bovendien smelt hij langzamer dan gewone ijsklontjes. Je drank blijft dus lang koel maar wordt niet snel waterig.

Het allerleukste aan de ijsbalmaker is nog wel dat je er allemaal creatieve en culinaire ideeën op kunt botvieren. Check Ice Ball Maker, The Movie.

 

6. De Yoghurt- en Kaasmaker

Het is dé uitkomst voor wie altijd al gedroomd heeft van een kaasboerderij maar weigert het stadse leven op te geven: een kaasboerderijtje dat in je keukenkastje past. En je kunt er nog yoghurt mee maken ook. Geduld is wel een vereiste, het duurt minstens 8 tot 12 uur, maar het is kinderlijk eenvoudig. Voeg de ingrediënten toe en klaar. Het apparaat doet de rest. En dan kun je vervolgens op kantoor wel trots vertellen dat je een bammetje met je eigen, hoogst exclusieve kaas hebt. Hoe cool is dat?

cuisinart-yoghurt-en-kaasmaker-ym400e

7. De Kaassmelter: 

Voor als je kaas wilt smelten.

boska-monaco-raclette-quattro

 

8. De Sushi Bazooka

Wat kun je nu beter in huis hebben dan een heuse bazooka? Een heuse sushi bazooka! Geen gerol meer met matjes et cetera, zelfs de allergrootste anti-keukenheld kan perfecte sushi maken met dit mieterse ding. Check de (veel te lange) video om te zien hoe het werkt (serieus, kom op zeg, ruim vier minuten??!!).

 

9. De Voedseldroger

Lekker muesli, potpourri of thee maken, gedroogde tomaten-fabriekje spelen of je moestuin-schatten langer goed houden: de voedseldroger biedt eindeloos veel mogelijkheden. Bij deze van Espressions krijg je ook nog silicone matten om fruitrolls te maken. Het hopen is alleen nog op iemand die me kan uitleggen wat dat is.

espressions-voedseldroger-ep5600

 

10. De Rookoven

Voedsel roken, dat zou het dit jaar hélémaal worden. Vooralsnog weinig actie op dit vlak maar dat neemt niet weg dat je eigen rookoventje te gek is om te hebben. Het ding zwiept niet alleen de smaak van je vleesjes, visjes etc op, maar conserveert de voedingsmiddelen ook. Het is niet duur (voor een kleine 50 euro heb je er al een) en ook niet verschrikkelijk moeilijk. Een goede uitleg vind je hier.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s