Ecologisch huisje is multi-inzetbaar

Je levert wat ruimte in, maar daar krijg je een heleboel flexibiliteit voor terug. De energiezuinige en hypermoderne Ecocapsule voelt zich zo’n beetje overal ter wereld thuis. 

De makers van de Ecocapsule willen dit natuurlijk he-le-maal niet horen, maar eigenlijk is het gewoon een soort caravannetje. Een huis, maar dan mobiel en ontdaan van alle opsmuk en extra ruimte. Je hebt er alles wat je echt nodig hebt, plus een paar bulten op hoofden en ellebogen wegens chronisch ruimtegebrek.

Volgens de ontwikkelaars van de Ecocapsule is er echter plek genoeg voor twee personen om te slapen, te werken, te eten en ook weer schoon te worden van dat alles. Toch is dat niet wat de capsule bijzonder maakt. Waar je met een caravan namelijk nog afhankelijk bent van aansluitingen op water, elektriciteit, enzovoort, is de Ecocapsule helemaal zelfvoorzienend. Hij werkt op wind- en zonne-energie en slaat regenwater op in een tank onder de vloer.

ecocapsule-03_1

Woeste natuur

Het perfecte onderkomen voor een mini-vakantie in de woeste natuur dus, maar de uitvinders zien eindeloos veel meer mogelijkheden dan dat alleen. “Met zijn immense levensduur, wereldwijde mobiliteit en flexibiliteit, is het geschikt voor een breed scala aan toepassingen”, zo staat er althans op de website van de ontwikkelaars, Nice Architects.  “Het kan dienen als een onafhankelijk onderzoeksstation, een toeristenlodge, noodopvang of een humanitaire hulp-unit.”

Het kan er óók voor zorgen dat er een stuk meer mensen in New York kunnen wonen dan nu het geval is. Gewoon wat van die dingen op de daken aldaar en klaar is Kees.

En dan woon je waarschijnlijk nog groter dan de meeste New Yorkers. Just saying.

Later dit jaar

Wie interesse heeft in de futuristische caravan moet nog wel even geduld hebben. Het bedrijf geeft aan later dit jaar pas de eerste pre-orders aan te nemen. In de eerste helft van 2016 moeten de eerste leveringen plaatsvinden.

Maar eerst is er de Pioneer Festival in Wenen later deze week, waar Nice Architects hun ontwerp zullen presenteren.

Wat de Ecocapsule precies gaat kosten is nog niet duidelijk.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s