Jummie: plas van een dinosaurus

Water beweegt en transformeert, maar water bijmaken wil maar niet echt van de grond komen. Dat wil zeggen dat het water dat we vandaag de dag op aarde hebben, er miljoenen jaren geleden ook al was. En dat wil weer zeggen dat het meeste van dat water ooit is uitgeplast door een dino. Watertje, iemand?

Als je jezelf deze zomer een heerlijk koel glaasje water inschenkt, weet dan dat waarschijnlijk iedere molecuul in dat glas ooit in de blaas van een dinosaurus heeft gezeten.

Het opvallende weetje komt uit de hoek van Curious Minds, een wetenschappelijk YouTube-kanaal dat uitzocht in hoeverre ons huidige water nog uit plas van de mega-beesten bestaat. In een notendop: mensen verbruiken een belachelijke hoeveelheid water, maar zijn relatief gezien niet heel lang op aarde. Wie wel heel lang op aarde was? De dino! Zij kregen liefst 186 miljoen jaar om water te drinken.

Storm

Ergo: bijna geen molecuul uit je glaasje water is ooit door een mens gedronken, maar bijna iedere molecuul heeft ooit in een dino gezeten. Geen storm in een glas water dus, maar verdomd rijke historie. Proost!

Voor het volledige verhaal, check de video!

Have You Drunk Dinosaur Pee?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s