Waarom Ikea-kopjes een deukje hebben…

Buiten het feit dat we dankzij dit bedrijf toffe maar betaalbare meubelen hebben, is er nu nóg een reden waarvoor we Ikea dankbaar mogen zijn. Dit geldt overigens hoofdzakelijk voor mensen die koffie- of theekopjes van de meubelgigant hebben. 

Die mensen is het volgende namelijk vast wel eens opgevallen:

grazaia

Er zit een kleine uitsparing in de onderste rand! En de grote vraag is nu natuurlijk: wáááát??!

Grazia weet te melden dat de vraag online gesteld werd en dat eigenlijk niemand wist waar de inham voor diende. Suggesties waren er genoeg. Ikea zou graag rokers tegemoet komen door ze bij ieder kopje standaard een mini-asbak te leveren, het zou zijn om hitte weg te leiden of gewoon onderdeel zijn van het ontwerp.

Vaatwasser

Gelukkig heeft Ikea de vraag zelf ook beantwoord, en het idee erachter is even simpel als geniaal. Die kleine uitsparing zorgt er namelijk voor dat er geen water op je kopje blijft liggen na een retourtje vaatwasser, en je dus -zoals bij veel keukengerei wel het geval is- geen afwaswater in de rondte sproeit als je de vaatwasser uitruimt.

Een super slim detail dus. Good thinking, Ikea!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s