June: de superslimme oven

Nu alles om ons heen (telefoons, auto’s, huizen) steeds slimmer wordt, kan de oven natuurlijk niet achterblijven. Het nieuwste type weegt, meet, kijkt, stelt af en kookt tot in de perfectie. En dat allemaal zonder jouw hulp. 

De zogenaamde June Intelligence Oven (“het is een computer die kookt”) hoeft eigenlijk alleen maar even aan gezet te worden. Dan treedt de ingebouwde weegschaal in werking en komen de interne thermometers als welhaast vanzelf tevoorschijn.

Een cameraatje is geïnstalleerd om het culinaire bak/grill/stoom-gebeuren nauwlettend in de gaten te houden en natuurlijk wordt één en ander doorgeroddeld naar een bijbehorende app.

Toekomst

Vooralsnog kan de oven 15 gangbare gerechten (waaronder, pizza, vis en aardappels) herkennen én klaarmaken. Dat moeten er in de toekomst meer worden.

De superslimme oven is momenteel nog in een voorfase van productie. Verwacht wordt dat hij over ruim een half jaar het officiële levenslicht ziet. June kan wel al besteld worden, voor zo’n 1500 dollar. Volgens de makers gaat dat uiteindelijk, als de oven in de winkels ligt, oplopen tot 3000 dollar.

De WSJ testte de oven.

 

June, de oven die meer nadenkt dan jij:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s