Recept: Pompoensoep met cottage cheese en chilipeper

Pompoensoep is gezond en voedzaam en, met hulp van wat kruiden, kaas en pepertjes, ontzettend lekker! En zélfs met minimale energie is het in een handomdraai klaar.

Eigenlijk stond er voor mij een werktrip naar Japan op de planning, maar een enorme lading groen slijm gooide roet in het eten. Zoals mijn zusje het enthousiast verwoordde: “Lekker!! Een paar daagjes extra vrij dus? Bofkont!”

Ehhh. Juist. Ware het niet dat dat groene slijm aanmaken blijkbaar nogal een enerverende klus is voor neus en longen, iets waar ze het hele lichaam graag in meetrekken. Want man-oh-man-oh-man-oh-man. Mensen die drie weken lang op één stukje gebakken slang leven hebben nog meer energie dan ik. En ik kan het weten, want ik kijk Naked & Afraid (van Disco Channel). Maar zo’n verkoudheid weghoesten, daar heb je dus zomaar een dagtaak aan.

Dus ik dacht, ik ga doen wat je moet doen als je ziek bent. Op de bank liggen en heel veel Disney-films kijken dus. Maar ook: soep maken! En nou had ik, van mijn vorige tripje naar Atlanta, toevallig nog hele mooie, heel gezonde pompoentjes liggen…

Ergo: Dit is mijn pompoensoep uit de oven, met tijm, cottage cheese en chillisnippers.

soepvoorkant6t

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Pompoen (ik had ongeveer 400 gram)
  • Witte ui (2)
  • Knoflookteentjes (2)
  • Bospeen (2)
  • Olijfolie
  • Verse tijm (een paar takjes)
  • Zwarte peper en een beetje zout
  • Honing (twee eetlepels)
  • Limoen (een halve)
  • Gember (een stukje van ongeveer 1 cm)
  • Kurkuma
  • Chilipeper snippers
  • Tuinkers

 

Bereiding:

*Was de pompoen

* Snijd via de lengte door midden en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Ik gooi ze met schil de oven in. Dit kan echter niet met iedere soort (of nou ja, in de oven gooi wel natuurlijk, die schil ook opeten niet).

* Schil de ui en snijd in grove stukken

*Schil de bosbeen en snijd in grove plakken

*Plet de knoflookteentjes

*Pak een bakplaat en leg hier de pompoenhelften, de ui, bospeen en knoflook op. Leg hier de takjes verse tijm bij en strooi er wat zwarte peper overheen. Besprenkel met olijfolie.

soepvoorindeoven

*Bak af in circa 25 minuten op 220 graden. Check regelmatig en roer om zodat alle kanten gelijkmatig verwarmd worden. Het is goed als de pompoen zacht is en overal alles een goudbruine gloed heeft.

soepuitoven

*Laat even afkoelen en gooi in een pan met dikke bodem. Ik loop alles nog even na: stronkjes die ik aan de pompoen heb laten zitten haal ik er af, harde stukjes schil verwijder ik en de geplette knoflookteentjes knijp ik leeg in de pan (de rest gooi ik weg). Ook de tijmtakjes moeten het gezelschap nu verlaten.

soepallemaalinpan

*Zet de pan op laag vuur en voeg 600 milliliter warme bouillon toe. Ik heb speciale van mijn schoonmoeder (met minder rotzooi geloof ik), maar any kind will do. Laat een paar minuten pruttelen en pureer het geheel dan met een staafmixer.

soepbouillon

*Voeg nog wat kurkuma (voor de kleur en omdat het gezond is), vers limoensap, honing en gember toe. Tot slot een snufje zout.

soepliumoengember

*Serveer met cottage cheese, de gedroogde ringetjes chilipeper en verse tuinkers.

Eet smakelijk!

soep eet smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s