Homo’s rocken het huishouden

Als je ontevreden bent over de manier waarop huishoudelijke taken tussen jou en je partner verdeeld zijn, dan is dat waarschijnlijk…. ook je eigen schuld. Dat blijkt uit een onderzoek van het Family & Work Institute.

Homo’s. Ze excelleren in extravagante parades, de verzorging van lichaamsbeharing maar blijkbaar ook in het huishouden. Uit de Amerikaanse studie, die deze maand gepubliceerd werd, kwam althans naar voren dat homo-stellen zich het meest tevreden tonen over de manier waarop de taken thuis verdeeld zijn.

Stellen van hetzelfde geslacht geven hun huishoudelijke tevredenheid gemiddeld, op schaal van 1 (zeer ontevreden) tot 5 (zeer tevreden), namelijk een 4.18. Zijn er kinderen in het spel dan blijken ze ook over de verzorging daarvan met een 4.37 uiterst tevreden.

Hetero-stellen kunnen daar een mooi puntje aan zuigen. Zij geven hun tevredenheid over het huishouden en de verzorging voor de kinderen namelijk gemiddeld een 3.82 respectievelijk een 3.77.

Verschil

Het verschil zou hoofdzakelijk terug te voeren zijn op communicatie. “De (on)tevredenheid had niet zozeer te maken met ouderwetse genderrollen waarbij nu eenmaal vastligt dat de vrouw het huishouden bestiert”, aldus één van de onderzoeker tegen Market Watch. “Belangrijker was of de personen hadden uitgesproken hoe ze de taken graag verdeeld zien.”

Met andere woorden: degenen die vooraf om de tafel waren gaan zitten en samen overlegd hadden wie wat in het huishouden doet, waren relatief gezien tevredener dan ‘degenen die hun woorden hadden ingeslikt’. Ook al was de verdeling ‘oneerlijk’.

Homo’s en het huishouden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s