Huis draait mee met de zon

Wat voor mensen geldt, geldt voor huizen ook: sommigen zijn gewoon zoveel cooler dan anderen. Deze woning nabij New York is daar een mooi voorbeeld van. Het huis ziet eruit als een ufo, ligt midden in de natuur en beschikt over hét ultieme lichtplan.

Met zijn ronde vormen en zijn ligging half tegen een berg aan lijkt het werkelijk alsof Alien opperhoofd Huppelepup De Zoveelste het moederschip zojuist gemaand heeft op aarde neer te dalen. Maar schijn bedriegt. Het is geen ufo, het is een huis, en er wonen geen marsmannetjes, maar een gezin. Of nou ja, zo af en toe.

Voor de familie Vencat is het namelijk een ‘weekendhuisje’ en wel één met een perfecte ligging, namelijk midden in de natuur in New Paltz en op geringe afstand (anderhalf uur) van New York. De woning heeft drie slaapkamers, een badkamer, een kantoor en een gigantische loft-achtige woonkamer met keuken.

De woning is bovendien duurzaam en super stabiel, ondanks dat maar een derde van het complex daadwerkelijk op de grond staat.

Uitzichten

Het allerleukste aan deze woning is echter dat je altijd het perfecte licht hebt, want je draait de woning gewoon met de zon mee. Ook leuk voor als je van wisselende uitzichten houdt of gewoon een zwak voor bewegen hebt. Hoe het werkt? Met een afstandbediening.

De woning, DomeSpace, komt oorspronkelijk uit Frankrijk. In totaal bestaan er 200 van dit soort prefab woningen. Deze in Amerika kostte ongeveer een half miljoen dollar om te maken, plus nog 250.000 dollar voor de grond. De woning staat momenteel te koop voor 950.000 dollar.

 

 Video:

 

 

 

Foto’s:

ufia UFO4 UF ufobuiten UFO buiten ufi ufibadkamer ufibad

Foto’s via Curbed.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s