Eerlijk eten smaakt beter (denk je)

Eten dat is geproduceerd zonder chemische rotzooi, buitensporige milieubelasting of uitbuiting van derde wereld-boeren is niet alleen beter, maar smaakt ook beter, toch? Ja hoor, als jij het zegt.

Biologisch, organisch en/of fairtrade geproduceerd voedsel is al jaren niet meer weg te denken uit supermarkten. Men koopt deze producten nu eenmaal graag omdat het beter is voor het milieu en eerlijke handel promoot, maar vooral omdat voedsel zonder chemisch sausje nu eenmaal veel lekkerder is. Toch?

Nou, dat blijkt zowel waar als onwaar. Mensen die een eerlijk bordje naar binnen schuiven zullen beslist stellen dat hun eten veel smaakvoller is en zij hebben hierin ook gelijk. Het zit alleen wel tussen de oren.

Smaakbeleving

Dat is gebleken uit onderzoek van de Abertay Universiteit in Dundee. Hierin werd aangetoond dat het vooral de morele bevrediging van ‘goed’ voedsel is die zorgt voor een intensere smaakbeleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s