Latte art 2.0: de Ripple Maker

De droom van Latte Art-liefhebbers én van Kim Kardashian: met de  koffieapparaat kun je wat dan ook op je cappuccino laten printen. Alles van je favoriete filmster tot je allermooiste selfie. 

Latte Art, het maken van kunstwerkjes in het melkschuim van een cappuccino, heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Toch zullen de mooie bloemen, palmbladeren en hartjes waarschijnlijk op korte termijn niet meer met verwondering maar met hoongelach ontvangen worden.

De zogenaamde Ripple Maker, die deze week op een technologiebeurs in New York gepresenteerd werd, toont zich namelijk zonder enige twijfel baas op het gebied van koffiekunst. Werkelijk alles wat je aan afbeeldingen bedenken kunt, heb je binnen enkele seconden op je koffie.

miley

Lufthansa

Het nieuwe apparaat maakt voor zijn kunstje gebruik van een combinatie van 3D- en inkjet printertechnologie. Het printen zelf gebeurt met koffie-extract op basis van koffiebonen, waardoor de smaak van je bakje pleur in tact blijft.

Het is waarschijnlijk dat de machine hoofdzakelijk in horecagelegenheden gebruikt zal worden, aangezien hij 999 dollar kost. Voor een gepimpte koffie kun je overigens binnenkort ook in de business lounge van Lufthansa terecht; de Britse Mirror weet te melden dat de Duitse airline al op de bestellijst staat.

koffieHoe het werkt:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s