Zo slim was je licht nog nooit

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar licht is heel belangrijk voor de mens. Te veel, te weinig of het verkeerde licht zul je onmiddellijk merken aan onder meer je energiepijl, je stemming, je metabolisme en/of de kwaliteit van je nachtrust. 

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de biologische klok van de mens. Hierdoor weten we bijvoorbeeld dat het heel slecht is om vlak voor je wilt gaan slapen in de weer te gaan met televisie, iPad of telefoon.

Het koele en blauwe licht dat van deze schermen komt, bootst daglicht namelijk te veel na waardoor de melatonineproductie (het slaaphormoon) onvoldoende op gang komt. Hierdoor zul je meer moeite hebben in slaap te vallen.

Overdag

Te veel licht ’s avonds (ook ander licht) is sowieso een no-go, net als te weinig licht overdag. Wie zich overdag bijvoorbeeld ophoudt in een slecht verlicht kantoor met weinig ramen kan hierover meepraten. Menigeen zal in deze omstandigheden moeite hebben wakker, energiek en geconcentreerd te blijven.

Ergo: wil je goed functioneren dan zul je moeten zorgen voor het juiste licht op het juiste moment. En het goede nieuws is dat hét hulpmiddel op dit vlak momenteel in productie is.

Naadloos

Het zogenaamde Silk Light by Saffron belooft zich namelijk automatisch aan te passen aan de lichtbehoefte van het moment. Het verandert simpelweg automatisch mee met het zonlicht, waarop wij naadloos zijn afgesteld.

Overdag geeft Silk Light dus koel licht af waardoor je energiek je dag doorkomt, terwijl het licht s’ avonds milder en warmer wordt, waardoor je makkelijk tot rust komt en uiteindelijk beter slaapt.

Bestaande

Wie de lampen van Silk Light koopt en thuis indraait, heeft hier -omdat ze automatisch werken- vervolgens geen omkijken meer naar. Dat wil zeggen: als je dat niet wilt. Wie wél meer invloed wil wordt eveneens tegemoet gekomen. Met je bestaande lichtknoppen thuis wordt het namelijk mogelijk de stand van het licht nog nauwkeuriger aan te passen.

Bovendien -het zal ook eens niet- komt het product met een bijbehorende app om je eigen lichtzones in te richten en nog secuurder te beïnvloeden.

Kickstarter

Het is nog niet helemaal zeker dat de Silk-lampen er komen, maar het heeft er alle schijn van. Momenteel wordt via crowdfunding-website Kickstarter namelijk geld voor het productieproces ingezameld.

Van de benodigd 100.000 dollar is er in enkele dagen al bijna de helft binnen geharkt. Mocht het ze lukken de komende maand de andere helft bij elkaar te krijgen, dan zal Silk Light vanaf begin september voor iedereen beschikbaar worden.

Silk Light by Saffron 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s