Waarom goed meubilair van levensbelang is voor je relatie

Voldoende activiteit tussen de lakens, ook eens naar elkaar luisteren en heel veel leuke dingen doen samen zijn stuk voor stuk onontbeerlijke ingrediënten voor een gelukkige liefdesrelatie. Kwalitatief hoogwaardig meubilair blijkt echter eveneens van groot belang. 

Uit recentelijk onderzoek van twee universiteiten (Pittsburgh en Waterloo) is gebleken dat mensen hun liefdesrelatie meer kwaliteit toekennen als zij op een stevige stoel zitten. Zit men op een wiebelstoel of aan een wankelende tafel, dan wordt althans vaker melding gemaakt van relationele twijfels.

De onderzoekers toonden dit aan met verschillende proeven waaraan enkel studenten met een langdurige relatie deelnamen. Zij moesten bijvoorbeeld een vragenlijst invullen aan een onstabiel bureau, op een opblaaskussen of balancerend op één voet. De controlegroep kreeg steeds een stabiele werkplek, een solide kussen of mocht op beide benen staan.

Aardbeving

De studie, die de naam Turbulent Times, Rocky Relationships: Relational Consequences of Experiencing Physical Instability, komt naar aanleiding van de bewering dat meer mensen uit elkaar gaan als er een aardbeving is geweest. Dit zou vooral in China, na de aardbeving in Sichuan in 2008, opvallend geweest zijn.

Men nam aan dat dit te maken had met de behoefte van mensen om, na een ingrijpende gebeurtenis, intenser te gaan leven. De onderzoekers wilden nu echter testen of het een onveilige gevoel onder de voeten misschien niet gewoon doorwerkt in de relatie.

Dat blijkt dus wel het geval. “Fysieke instabiliteit kan ervoor zorgen dat een kleine twijfel zicht vastbijt in je romantische toekomst”, aldus de onderzoekers tegen de Daily Mail. “Een relatie voelt alleen maar stabiel als we dat zelf ook zijn.”

Het volledige onderzoek vind je hier.

Heb je een wiebelstoel of -tafel? Zo maak je hem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s