Nieuw: Pot groeit mee met plant

In de perfecte wereld groeit een pot gewoon mee met een almaar groter wordende plant. Dankzij het designduo Ayaskan is de wereld zojuist een beetje perfecter geworden. 

Oké, oké, ze zijn niet van het formaat ‘telefoon’ (waarvoor dank nog, heer Meucci), maar de uitvindingen zijn de wereld zeker nog niet uit. Dat bewijzen Bike en Begum Ayaskan -fulltime tweeling, parttime designduo– die met een compleet nieuw plantpotconcept op de proppen komen, jawel.

 

pot

 

Ze haalden hun inspiratie uit de Japanse vouwkunst origami. En een beetje uit het leven zelf. “In de natuur ontwikkelt alles zich. De dingen evolueren, groeien, bloeien, verschrompelen, sterven, worden geabsorbeerd en hergebruikt. Dingen veranderen dus voortdurend”, zo laat het stel weten aan Contemporist. “Het moderne bouwtechnische antwoord hierop is echter precies het statische tegenovergestelde. Men denkt alleen in fasen. Dat is niet duurzaam en bovendien bevredigt dit onze intrinsieke behoefte aan dynamiek niet.”

Dat moest dus anders en het idee voor het nieuwe type, duurzame bloempot was een feit. Voor wie het nog niet helemaal helder heeft: het gaat dus om plantpotten die meegroeien met de plant. De pot ontvouwt zich (origami!) als het ware waardoor deze stilletjes aan een veel groter volume krijgt.

Aandacht

Het project kreeg de toepasselijke naam Growth en het is de bedoeling dat het product, dat wereldwijd veel aandacht genereert, spoedig op de markt gebracht wordt. Om dit te bereiken zijn de Ayaskans momenteel in gesprek met fabrikanten.

Wat de pot gaat kosten, is nog niet bekend.

pot1

 

Growth:

Nog meer foto’s van Growth, maar dan met gezellig deuntje eronder als bonus:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s