Nutteloze ontbijtplanken: dit zijn de allerleukste

Ontbijtplankjes. Het nut ervan is vooralsnog in nevelen gehuld, maar mocht je het willen weten: dit zijn de allerleukste!

Ik ben groot fan van Limango. Dat is een dagelijkse mail boordevol verrassende aanbiedingen, die ik regelmatig met veel enthousiasme binnensleep. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn horloge én mijn favoriete tuinaccessoire aan Limango te danken, en dat voor spotprijzen, ik kan niet anders zeggen.

Met de op handen zijnde verhuizing (zaterdag!!) volg ik de laatste tijd natuurlijk vooral de ‘Home’-aanbiedingen nauwgezet. En wat zag ik daar deze week bij de keukenbenodigdheden? Ontbijtplankjes!

Sorry. Wáááát?!

Nu ken ik het nut van ontbijten. Ik ben ook bekend met het nut van planken, maar kan iemand mij alsjeblieft uitleggen waarom ik in mijn toch al volgestouwde keukentje in hemelsnaam ruimte vrij moet maken voor een plank die enkel en alleen bedoeld is om je ontbijt op te serveren? Nou?!

Niemand

Waarschijnlijk kan niemand mij dat uitleggen, dus wendde ik mij tot Google. Niet dat dat hielp. ‘Ontbijtplank nut’, ‘ontbijtplank wat doe je ermee, ‘ontbijtplank ontstaansgeschiedenis’ of ‘ontbijtplank waarom heb ik die in godesnaam nodig?’ leverden althans geen bevredigende antwoorden op.

In het Engels dan? Ook al niet, maar ik vond dit keer gelukkig wel een forum vol medestanders die ook allemaal danig in de war zijn omdat ze niet weten wat ze met het fenomeen ‘breakfast board‘ aanmoeten. Ik werd er dus niets wijzer, maar het troostte enorm.

Argument

Het probleem is een beetje: ontbijtplanken mogen dan misschien niet nuttig zijn, dat is helaas zelden een argument om niet tot koop over te gaan. Het enige zwaarwegende argument daarvoor is namelijk of ze tof zijn en zo ja, hoe tof. Een functie bedenken we er later wel bij en wie weet blijken de krengen in het werkelijke ontbijt-gebruik alsnog super handig! (Al betwijfel ik dat echt ten zeerste. Ik zie gewoon de hele tijd voor me hoe mijn vers afgebakken broodjes er ‘poef’ afglijden als ik me richting tafel beweeg. Een bord heeft tenminste nog een rand, mensen, een ránd.)

Maar goed. Nu heb ik dus zes ontbijtplankjes. Ze waren gewoon te leuk, want roze met een jaren ’50-achtige afbeelding erop (helaas, uitverkocht! Kan zelfs de afbeelding niet meer terugvinden). Ik ben er dan ook helemaal gek op. Denk ik dan, want ze moeten nog thuisbezorgd worden. Ik zal ze zeker even showen, mocht het zover zijn. Als ik bij de aanblik ervan althans niet alsnog in elkaar krimp van spijt en schaamte (en woede over zoveel nutteloosheid, x 6!).

Zien?

Was jij wel al op de hoogte van het fenomeen ontbijtplank? Dan hoor ik graag of mijn angst dat het ding transformeert tot broodjesglijbaan terecht is. Voor wie het nog niet kende en best wel eens zo’n ding wil zien: hier een overzicht van de allerleukste die ik vinden kon.

Ook gewoon voor mensen die net als ik -op het belachelijke af- een zwak hebben voor toffe dingen.

Happy Breakfast!

 

Update: ontbijtplanken zijn blijkbaar vooral groot in Duitsland. Raar, ráár volk.

De leukste ontbijtplanken:

plint

22,50 via Daily Poetry

leukste

 7,95 via Mamzel.eu

bacon

$23.32, via Etsy.com

leuk

Vanaf 16,00 via LAPADD

koffie

7,95 via Mamzel.eu

smor

13.58 $ via Etsy.com

kat

8,95 via Ebay.de

meerdere

 49,95 via Villa Jipp

pt-present-time-broodplanken-edgy-colour-wood

12,95 via Houss.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s