Te koop: middeleeuws dorp voor pasta-liefhebber

Als je rijk bent kun je een groot huis kopen. Ben je extreem rijk, dan kun je ook meteen een heel dorp aanschaffen. Een middeleeuws dorpje voor pastaliefhebbers bijvoorbeeld.

Stel je voor: je trommelt al vrienden en familie op en verhuist massaal naar Italië om daar en groupe in een té schattig dorpje te gaan wonen en elke avond bij ondergaande zon verse pasta te eten. Klinkt als een regelrechte droom maar het betreft er wel een die relatief eenvoudig werkelijkheid kan worden.

Toegegeven: je vrienden en familie moeten zich een beetje bereidwillig tonen. Daar komt bij dat je ongeveer 21 miljoen euro nodig hebt, maar that’s it. Want voor dat geld staat een middeleeuwse wooncomplex in Umbrië in de etalage dat onderdak biedt aan zo’n beetje iedereen die je mee wilt hebben.

Gehucht

Het eeuwenoude, onlangs gerenoveerde gehucht ‘Il Borgo’ komt compleet met kerk, 59 onafhankelijke appartementen, een restaurant en een handjevol winkels. Ook leuk: je bevindt je er in de kern van de pasta-historie. Precies hier zou het Italiaanse signature dish namelijk het levenslicht gezien hebben.

“Het is een unieke mogelijkheid voor iemand om een stukje van de Italiaanse geschiedenis te bezitten”, aldus Annabel Smith van Jackson-Stops & Staff, die belast is met de verkoop, tegen de Daily Mail. “Als je je echt realiseert wat er precies aangeboden wordt, snap je dat het van onschatbare waarde is.”

 

Il Borgo (“het dorp”): 

dorp2 dorp4 dorp5 dorp6 dorp7 dorp8 dorp9 dorp dorp10 dorp11 dorp12 dorp13 dorp14 dorp1

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s