Tuininspiratie zonder aanleiding

Waar het hart van vol is, stroomt het web van over. Soms is er gewoon geen houden aan. In het geval van tuininspiratie geeft dat echter niet; want niemand krijgt daar immers ooit genoeg van. Toch?    

Ik wil al een paar weken wat mooie tuinplaatjes het internet op zwiepen. Gewoon, omdat ik zelf altijd vrolijk word van tuininspiratie én omdat Het Thema Tuin momenteel in ons huishouden hartstikke hot is (meer over onze tuin en tuinplannen helemaal onderaan).

Maar, en geloof me, ik heb hier uitvoerig over nagedacht, enkel en alleen het feit dat ík zin heb tuinplaatjes het internet op te zwiepen, wil nog niet zeggen dat ik dat ook moet doen. Om jullie daarmee lastig te kunnen vallen, moet toch minstens sprake zijn van een wankele reden, een schamele aanleiding of iets soortgelijks. Het hoeft niet gewichtig, maar het behoeft wel iets. Dat voelt nu eenmaal beter. Een beetje zoals het leven beter voelt als je af en toe een cupcake naar je hoofd geslingerd krijgt.

Aanleidingloos

Tot ik deze week een paar dagen in Bangkok mocht rondhuppelen (en reken maar dat ik dat gedaan heb). Toen realiseerde ik me dat tuininspiratie de uitzondering vormt op deze zelfopgelegde regel. Dat je daar eigenlijk altijd en aanleidingloos over kunt schrijven. Waarom? Omdat iederéén van groen houdt! En wie niet van groen houdt, heeft er in ieder geval geen bezwaar tegen. ‘Bah bloemen’ of ‘gedver, die boom!’ is niet iets wat je iemand ooit hoor zeggen, wel?

Sterker nog: in Bangkok ontdekte ik dat zelfs groen van groen houdt.

Groen hartje groen:

thaitsuitn

Houden

Iedereen houdt van groen, dus ook de Thai. Dat was zo duidelijk dat ze dat niet eens hoefden te zeggen. En denk maar niet dat een beetje ruimte- of geldgebrek ze tegenhoudt; met een behoorlijke dosis vindingrijkheid komen ze een heel eind. En dus hebben ze plantenpotten bovenop elkaar, in elkaar en door elkaar. Of het hangt. En zitten er geen bloemen aan dan naaien ze die erop (geen grap, zie verderop) en als ze niet beschikken over goede potten, dan bedenken ze wel wat.

“Yes, we can!”.

Was duidelijk getekend: de Thai.

 

Wat voorbeelden van maximaal Thais groenplezier met minimale middelen:

thaithuin thaithtm thaisehtion thaisetuin thaithiin thanituin thaituin thaistun thaituyinLanger

Hoe enthousiast ik echter ook word van deze Thaise manier van stadstuinieren, het is uiteindelijk niet helemaal wat ik voor ogen had toen ik het over ‘tuinplaatjes’ had. Lang verhaal nog een heel klein beetje langer: dít is wat ik daar wel mee bedoel.

Hè, hè, heb ik eindelijk mijn zin.

Happy Gardening!

Tuininspiratie:

garden21 garden19

9546797343_50401fcdb2_o garden1 garden20 garden17 garden22 garden18garden2 garden4 garden5 garden6 garden7 garden8garden gardengarden

How to design your garden:

Je tuin wat meer sjeu geven? Zo pak je dat aan.

 

 

Onze tuin:

Sinds 18 juli ben ik mede-eigenaar van een heuse tuin! Daar ben ik een maand later nog sterk van onder de indruk, ook al ziet ons stukje groen er nu zo uit…

Precies: een grote teringzooi, maar dat gaat heel binnenkort veranderen! De eerste stap hiertoe zal 22 augustus plaatsvinden. Dan komen ze deze lap grond, op twee bomen na, volledig leegtrekken. Vervolgens kleden we hem aanvankelijk simpel aan, om ergens medio zomer ’16 hopelijk ergens hier uit te komen..

 

NB: de witte ‘blokken’ bovenaan zijn achtereenvolgens (van links naar rechts) een schuur, een buitenwoonkamer en een veranda. Het woord dat er half afgevallen is maar begint met ‘bui’ moet ooit een buitenkeukentje worden.

Natuurlijk zal ik jullie, of je nu wilt of niet, van dit proces op de hoogte houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s