Nu in Londen: dronken worden zonder drinken

De scheidslijn tussen genoeg drank en te veel drank is dun, zoals velen van ons helaas wel weten. Maar terwijl de gewone sterveling zich op dit vlak nog geregeld achter oren krabt, zijn ze in Londen al toe aan de volgende stap: dronken worden zonder drinken. 

Pop-uphoreca is hartstikke hip, maar nog niet eerder was er een controversiëlere variant dan de gelegenheidsbar die momenteel in Londen draait. In deze bar krijg je je drank namelijk niet in een glas, maar in de lucht.

In Alcoholic Architecture, gelegen in een oud klooster, wordt alcohol middels een luchtbevochtiger over de bezoekers uit gesprayd. Let wel: je zou op deze manier sneller dronken worden dan op de old school manier omdat je de drank niet alleen inademt maar ook opneemt via de huid en zelfs de oogballen (whut?!).

Deuren

Juist omdat de drank op deze manier snoeihard binnenkomt, heeft het nogal even geduurd voor de AA (vast geen toeval) toestemming kreeg haar deuren te openen. Volgens de bareigenaren kostte het zelfs een half decennium en tienduizenden euro’s om alle veiligheidsvoorschriften af te tikken.

Dit mondde onder meer uit in de verplichting beschermende kleding te dragen, omdat de huid anders wellicht iets te veel booze opneemt. Bovendien mag je maximaal 50 minuten in de bar toeven.

Schadelijk

Er is ook alvast iemand geen voorstander van het initiatief. Dokter Nico van der Lely, verbonden aan de eerste Nederlandse alcoholpoli voor jongeren, ziet vooral de nadelige effecten. “Doordat alcohol nu op drie manieren het lichaam binnenkomt, is het schadelijk voor zowel neus, ogen als luchtwegen”, laat de arts desgevraagd weten aan BN DeStem.

Lijkt het jou wel gaaf en de moeite van een trip naar Londen waard? De bar is sowieso nog heel september open. Je hebt wel toegangskaarten nodig.

The Young Turks: 

De Young Turks, de grootste online nieuws show van de wereld, hebben het opvallende fenomeen ook ontdekt…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s