Chef’s special: curry die naar poep smaakt

Net als je denkt dat je alle gekkigheid wel gehad hebt, komt een Japanse kok met een poepcurry. Het gerecht ziet eruit als te natte uitwerpselen en zou ook echt naar poep smaken. Inderdaad, in dit geval is theatraal ‘OMG!’ roepen uiterst gepast.

De eerste vraag die vervolgens bij je opkomt is natuurlijk: hóé weet die Japanse kok, Ken Shimizi genaamd, in hemelsnaam hoe poep smaakt? Gelukkig heeft de Britse Metro daar een antwoord op.

Shimizi heeft namelijk al een heel verleden als pornoacteur achter de rug en de actor turns chef hield hieraan een paar chronische soa’s en één wens over. Meer specifiek: een gerecht creëren dat hem aan die tijd herinnert. Hij wilde de ‘overheerlijke’ drollen die hij zo nu en dan opgediend kreeg terwijl hij de sterren van de hemel neukte acteerde, op culinair niveau doen herleven.

Cacao

Om het geheel af te maken wordt de bruine drek opgediend in een bord dat lijkt op een wc. Overigens is de curry volledig veilig om te eten. De kleur is afkomstig van cacao en de smaak van onder meer bittermeloen en groene thee.

Poo flavoured curry is a very real and disgusting thing

Gek genoeg is er voldoende animo voor het gerecht. Dat stelt althans de kok in kwestie, die er in hoogst eigen persoon onderzoek naar deed. Hij vroeg bijna 400 lokale, culinaire waaghalzen of ze het wilden proberen en liefst 90 procent antwoordde niet onwelwillend. Hoeveel van hen ook daadwerkelijk de pot ingedoken zijn, is niet bekend.

Mocht je het zelf willen proberen dan zul je wel naar Tokyo moeten, waar Ken zijn Curry Shop Shimizu zich bevindt. Maar misschien, heel misschien, moet je dat wel helemaal niet willen..

 

Ken (trots!) met zijn poepcurry.

An Indian restaurant in Japan is testing the strength of its customers' stomachs by serving up a poo-flavoured curry that arrives at the table in a special toilet-shaped bowl. The sickening main course - referred to on the menu as 'unko curry', which translates as 'poop curry' - is the brainchild of owner and chef Ken Shimizu.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s