’s Werelds beste restaurant gaat dicht

Het wereldberoemde restaurant Noma gaat sluiten! Chef René Redzepi gaat zijn tijd, geld en energie vanaf eind volgend jaar in een nieuw concept steken.

Restaurant Noma in Kopenhagen wordt geregeld uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld en heeft twee Michelinsterren, maar dat weerhoudt grondlegger René Redzepi er helaas niet van de boel de boel te laten. Eind 2016, op oudejaarsavond, wordt de laatste couvert ingedekt en gaat de tent dicht.

Het is niet zo dat Redzepi (37) een vervroegd pensioen wacht, direct aansluitend zal hij zich op een nieuw avontuur storten dat vooralsnog de werknaam ‘Urban Farm’ draagt, een stadsboerderij. Hier zal hij zijn toch al onuitputtelijke liefde voor puur en duurzaam eten, nog verder uitbreiden.

Noma (restaurant), Copenhagen, Denmark

Planning

Voor de plannen wacht een nieuw pand, gelegen in de Christiana-wijk, dat nog helemaal opgeknapt moet worden. Op de planning staan in ieder geval een kas/moestuin op het dak en een ‘farmable floating raft‘, zo weet de New York Times. Ook zal er plek zijn voor een Noma, nieuwe stijl.

“Het is logisch om je eigen boerderij te hebben, als je een restaurant van dit kaliber hebt”, zegt Redzepi er zelf over. Bovendien heeft hij er vertrouwen in dat de valkuilen van het boerenleven hem niet zullen overvallen. Dus hij kan nog slapen ’s nachts? “Ik ben niet bang nee”, aldus de kookvirtuoos. “Wel een beetje nerveus.”

Ren Redzepi in Noma restaurant, which is top of the world's best 50 restaurants for the third yearNoma

Het nieuwe concept klinkt als iets om heel enthousiast van te worden, maar toch is het bere-jammer dat Noma sluit! Zie hieronder waarom.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s