Nieuw: IJs met de smaak van pizza

Als je nooit iets nieuws probeert kom je sowieso niet vooruit, zo moeten ze bij Coolhaus gedacht hebben. De ijsproducent komt namelijk met een vooruitstrevende smaak op de proppen; ijs met de smaak van pizza!

Ik ken niemand die zo gek op pizza is als mijn vriend, dus ik zei: “Hey, lief, er is nu ijs, mét de smaak van pizza!”
“Dat lijkt me dus helemaal niet lekker”, luidde het antwoord.
“Maar het is ijs, mét pizzasmaak!”
“En dat lijkt me dus niet lekker.”
“Maar liefje, let je op, je vindt ijs heerlijk, je bent voorzitter van de pizza-fanclub, nu heb je het samen, in één!!!”
“…”

Ik jubelde zo’n beetje maar het mocht niet baten. En als iemand met zo’n sterke voorliefde voor zowel de koude smurrie als de wereldberoemde deegschijven het al niet wil.. Het lijkt me een kansloze zaak, maar goed, ze hebben bij Coolhaus ook al ijs met de smaak van Pekingeend, met de verrukkelijke aroma’s van gekarameliseerde pastrami of met de smaak van Netflix (??!??!), dus ik zal het wel niet snappen.

Toef

Daarom toch Een Kleine Toelichting. Zo moet je weten dat er geen pizzadeeg in het ijs zit, net zo min als geraspte kaas. Wel zit er een ‘overheerlijke’ mix van mascarpone, zout en zongedroogde tomaatjes in, afgemaakt met een flinke toef basilicum! 

Of ze het zelf bij Coolhaus echt lekker vinden, dat nieuwe ijs, wil Munchies terecht weten. Ja dus. “De basis van mascarpone geeft een romige en zoete kaassmaak, de tomaten zijn zoet en zuur, de olijfolie aards en de verse basilicum is kruidig en helder. Net een echte pizza-ervaring dus..”, zo stelt medeoprichter van het bedrijf, Natasha Case.

Chocomuffin

Vooralsnog is het pizza-ijs enkel in Amerika verkrijgbaar. Of het te zijner tijd ook in Nederland op de markt zal verschijnen, is nog niet bekend.

Het bedrijf heeft wel al aangegeven dat momenteel gewerkt wordt aan ijs met smaken die we kennen van het ontbijt. Als ze bij Coolhaus de dag beginnen met chocolademuffins, zie ik geen probleem.

IJs van pizza? Probeer pizza van ijs:

Deze jongen heeft het beter begrepen..

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s