Jan Smink (de Librije) kookt het beste!

Er is maandag driftig gekookt in Ahoy Rotterdam. Vijf Nederlandse topkoks showden er hun kunstje in het kader van de Bocuse d’Or. Jan Smink van De Librije gaf de andere vier het nakijken.

De koks kregen vier uur en drie kwartier de tijd om een vis- en een vleesgerecht voor zes personen bereiden. Smink en zijn assistent Sander Verhaaf kozen voor een tarbot met een crème van kreeft en voor gelakte zwezerik met krokante kalfswang.

Dat bleek geen slechte keuze; de twee gerechtjes leidden de twee kookfanaten rechtstreeks naar de winst van de ‘Olympische Spelen van het koken’. De jury koos zelfs unaniem voor het duo. “Alles klopte op het bord”, zo luidde het krachtige oordeel.
Hongarije

Smink en Verhaaf mogen nu ons land vertegenwoordigen bij de Europese finale, die komende mei in Hongarije wordt gehouden, om vervolgens eventueel ook deel te nemen aan de Wereldfinale die in 2017 plaatsvindt.

Het is de tweede keer dat Smink de Nederlandse finale van de prestigieuze wedstrijd wint. In 2013 pakte hij de titel ook al, aldus NU.nl. Hij was toen nog chef-kok van restaurant Kwartier Noord in Katlijk, Friesland.

Sfeerimpressie van de Bocuse d’Or 2015:

 

 

In de volgende tweeluik laat Smink iets meer van zichzelf zien:

Smink kookt met zuivel, deel 1:

 

 

Smink kookt met zuivel, deel 2:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s